Nokia 5320: középpontban a gyors letöltés és a zene

Vágólapra másolva!
A finn gyártó a hét elején mutatta két legújabb modelljét, az elsősorban zenehallgatásra kifejlesztett Nokia 5320 és 5220 készülékeket. Számunkra az előbbi az érdekesebb, mivel 3,6 Mbit/sec letöltési sebességre képes HSDPA-modul is került bele.
Vágólapra másolva!

Az XpressMusic sorozat töretlen népszerűségének köszönhetően a Nokia újabb két készülékkel örvendeztette meg a leendő vásárlókat a hét elején. A frissen bemutatott Nokia 5320 komoly vetélytársat jelenthet a Sony Ericsson hasonló kaliberű Walkman telefonjaival szemben. A háromsávos GSM-modullal felszerelt termék otthonosan érzi magát az UMTS-hálózatokon is, így a 3G- és a HSDPA-technológiákat is lehet vele alkalmazni. Az újdonság lelkét a Symbian operációs rendszer legújabb verziója adja, amelynek segítségével további izgalmas applikációkkal bővíthetjük a telefon képességeit.

A Nokia 5320 kellemesen vékony, mindössze 15 milliméter, és a súlya is egész barátságos a maga 90 grammjával. Az élénk kék és fekete színekben pompázó készülék QVGA-felbontású (240x320 pixel) TFT LCD-kijelzővel van felszerelve, amely 16 millió szín megjelenítésére képes, tehát egy valóban minőségi megjelenítőről van szó. A telefon oldalán a zenelejátszáshoz és a N-gage platformról ismert játékprogramok gyorsgombjai találhatók. A hátlapba épített 2 megapixeles kamerával 1600x1200 képpont felbontású képeket alkothatunk. Az elkészült alkotásokat a belső 140 MB-os memóriában vagy a mellékelt 512 Mb-os microSD-kártyán tudjuk eltárolni.

A telefon igen meggyőző adatkommunikációs lehetőségekkel bír: támogatja a ma már ódivatúnak tekinthető EDGE-megoldás leggyorsabb változatát, támogatja a 3G-t, és a beépített, akár modemként is alkalmazható HSDPA-modul maximálisan 3,6 Mbit/sec letöltési sebességre képes. Az előlapon található kamerával még videotelefonálni is tudunk. A Nokia 5320 támogatja a push email-technológiát, így nem kell állandóan lekérnünk elektronikus leveleinket a postaládánkból, mert azok automatikusan fognak megérkezni.

A készülék 2008 szeptemberében kerül az európai boltokba, adók és támogatások nélkül 220 eurós (60.000 Ft) áron.