Új HSDPA-s telefon a Sony Ericssontól

Vágólapra másolva!
A Sony Ericsson bemutatta a G502 telefonját, amely elsősorban a weben való szörfölésben nyújt kiemelkedőt, és az ára is kedvező.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson G502 készülék középpontjában elsősorban a mobilinternet áll. Ezt a tézist hivatott alátámasztani a készülékben található HSDPA-modul, amellyel szélessávú sebességgel tudunk adatokat letölteni az internetről. Hasonlóan hasznos szolgáltatásnak ígérkezik az email-varázsló, amelynek segítségével definiálhatjuk POP3 postafiókunkat, amely támogatja az IMAP4-technológiát és a csatolmányok letöltésére és megjelenítésére képes. A push e-mail megoldás keretében a G502 támogatja az Exchange ActiveSync rendszert, ami egyszerre biztonságot és kényelmes levelezést kínál.

A G502-n a Google Maps for Mobile legfrissebb verziója található, amellyel kiváló minőségű térképeket és műholdas felvételeket nézhetünk meg, a közeli éttermek és hotelek listájával, valamint az azokról elérhető kritikákkal és minősítésekkel együtt. A navigációhoz csak be kell ütni az indulási pontot és a célállomást, és pontról-pontra megkapja a követendő útvonalat a felhasználó. A HGE-100 GPS-csatlakozóval telefonunk GPS-használatra is képessé válik.

Kedvenc weboldalainak letöltése most elméletileg négyszer gyorsabb, mint a szokványos 3G- (UMTS-) kapcsolaton át a G502 HSDPA-sebességének köszönhetően. Ha valamelyik oldalt gyakrabban használjuk, csak be kell jelölnünk az RSS-t (Really Simple Syndication) , és egy kattintással elérhetjük a telefon asztaláról. Mindezen túl, az előre feltöltött időjárás-alkalmazás segítségével indulás előtt nézhetjük meg milyen idő lesz - így még a legváratlanabb zivatarra is felkészülhetünk.

A G502 UMTS/HSDPA 2100 és GSM/GPRS/EDGE 900/1800/1900 telefon fekete és mogyoróbarna lesz elérhető bizonyos piacokon 2008 második negyedévétől.