Kiki: 21. századi zenészek vagyunk

Vágólapra másolva!
Huszonöt évvel ezelőtt debütált az Első Emelet. A jubileumot télen ünnepelték meg teltház előtt a SYMA Csarnokban. Az évek alatt sok minden megváltozott, hiszen a XX. Század végén a kisgeneráció tagjai sem képzelték volna, hogy 2008-ban már saját weboldaluk lesz. Mi lett a népszerű zenekarral negyed évszázad alatt, és vajon hogyan látja magát az Első Emelet a mai zenei világban? Kikivel, az együttes frontemberével beszélgettünk, aki az internet világában is ugyanolyan otthonosan mozog, mint a színpadon.
Vágólapra másolva!

Nem titok, hogy nem viszitek túlzásba a fellépéseket, miért van az, hogy annyira keveset látni benneteket a színpadon?
A február 9-ei koncert után megállapodtunk abban, hogy egy évben három-négy fellépést vállalunk, de maximum ötöt, amelyek mind nagyobb eseményekhez köthetők. Ehhez tartjuk is magunkat! Az Első Emelet nem a múltjából akar élni- ma is működő zenekar vagyunk. Eddig 5-7 évente léptünk színpadra. Folyamatosan jelen vagyunk a világhálón, aki kíváncsi ránk, a vadonatúj weboldalunkon mindent megtalálhat rólunk, ami a zenekar életével kapcsolatos. A YouTube-on pedig koncertfelvételeket találhat a közönség, amiket nem mi töltöttünk fel: velünk egyetemben a rajongóink is kiaknázzák az internet adta lehetőségeket.

Legközelebb a héten léptek fel a Miskolci Egyetemi Napok fesztiválon. Hogyhogy megint vállaltatok élő fellépést?
Egyikünk sem járt a miskolci egyetemre, de számunkra az egyetemi klubok sokat jelentenek, hálás közönségnek bizonyultak, mindig telt házas bulijaink voltak az egész régióban. Értették a zenénket, ezért szívesen térünk vissza. Mivel a zene mellett mindegyikünknek van civil munkája, nem fogjuk túlzásba vinni a koncertezést, de a február 9-ei fellépésünk annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttünk: mindenképpen folytatjuk. De terveink között szerepel, hogy legközelebbi nagy esemény mellé szeretnénk egy CD-t is megjelentetni, az utolsó albumunk ugyanis csak bakeliten került annak idején a boltokba. Azóta már kijött életünk első DVD-je, ez azonban nem koncertfelvételeket tartalmaz.

Hogyan jött az ötlet, hogy lesz honlapotok, és megjelenik a DVD-tek?
Mint már mondtam, nekünk eddig soha nem volt DVD-nk, vagy hivatalos honlapunk, a nyolcvanas években nem volt erre lehetőség. Nekünk ez egy új világ: megnyílt ilyen szempontból is a kommunikáció lehetősége. Az, hogy a honlapunkat százezren látogatják, nekünk egy óriási dolog. Annak idején százezres nagyságban adtunk el lemezeket, az internet lehetőségei nélkül. Ez egy más világ.