BlackBerry Professional a Vodafone-tól

Vágólapra másolva!
A szélessávú mobilinternet-hálózatok segítségével ma már nem jelent problémát egy-egy nagyobb méretű, akár csatolmányokkal bővített e-mail letöltése. Erre szolgál az új üzleti szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A kanadai Research In Motion fejlesztői évekkel ezelőtt ráébredtek arra, hogy egyrészt maga a mobilinternet-hálózat igen lassú, illetve a telefonra letölthető elektronikus levelezés kissé bonyolult, mivel állandóan saját kezűleg kell letölteni a frissen beérkezett üzeneteket. A RIM fejlesztői erre a problémára kínáltak megoldást annak idején: amennyiben távol tartózkodunk az irodánktól, akkor is valós időben kapjuk meg a leveleinket, anélkül, hogy állandóan megnyomnánk a küldés-fogadás gombot. Ezen felül a BlackBerry megoldás folyamatosan kapcsolatot tart a vállalati levelezőszerverrel, ezáltal párhuzamosan érkeznek meg a leveleink a telefonunkra és az asztali számítógépünkre, azon felül, hogy a naptárunkat és a névjegyzékünket is könnyedén szinkronban tudjuk tartani.

Június 12-től a Vodafone a BlackBerry új mobilmegoldását kínálja a kis- és középvállalati szegmens számára. A BlackBerry Professional előnye, hogy támogatja a vállalati hálózatokban gyakori levelezőrendszereket (Microsoft Exchange és IBM Lotus Domino) akár 30 mobil e-mail felhasználó számára is, és a HSDPA-hálózatoknak köszönhetőn a mobiltelefon és a szerver közötti szinkronizáció ma már csak másodperceket vesz igénybe. Korábban a levelezőszerver mellé egy BlackBerry-szervert is fel kellett állítania a vállalatnak, erre most az új kliens szoftvernek köszönhetően már nincs szükség, hanem megoldható egy géppel is a művelet. A varázsló segítségével könnyen telepíthető, az egyedileg a kis- és középvállalatok igényeihez kifejlesztett felhasználói felülettel pedig - mint azt már a RIM-től megszokhattuk - rendkívül egyszerűen kezelhető.

A Vodafone-nál elérhető Blackberry-készülékek a gyakorlatban hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. Képesek egyszerre akár tíz postafiók kezelésére, természetesen lehet velük telefonálni, szinkronizálhatjuk a naptárunkat és a telefonkönyvünket is. A BlackBerry Professional segítségével a beérkező leveleinket valós időben, az SMS üzenetekhez hasonlóan azonnal megkapjuk. A készülékek segítségével meg tudjuk tekinteni a levelekhez mellékelt csatolmányokat is, amelyek lehetnek PowerPoint, Word vagy PDF dokumentumok illetve természetesen fotók és videók is. A tömörített adatforgalomnak köszönhetően pedig külföldön is alacsonyak a használat költségei.