LG KF750 - HSDPA a divattelefonban is

Vágólapra másolva!
A mobilinternet térnyerésének köszönhetően az elsősorban külsejükkel hódító telefonokban is megjelenik a több megabites sebességre képes HSDPA. Az LG Secret telefon nem csak megjelenésével, de 5 megapixeles optikájával is hódítani fog.
Vágólapra másolva!

Az LG a napokban mutatta be ultravékony (11.9 mm) divattelefonját az LGKF750 Secret készüléket. Az új szétcsúsztatható telefon több szempontból is előremutat az elődökhöz képest, ugyanis korábban nem volt jellemző az LG háza táján a HSDPA. A szélessávú mobilinternet-elérést biztosító technológia ellenben lehető teszi, hogy maximálisan 3,6 Mbit/sce-es sebességgel netezzünk - akár a telefonon, akár laptopon.

Az igényes kivitelezésű telefonhoz két hazai tv-s közszereplő, Sebestyén Balázs és Ördög Nóra is arcát adta. A karbonszálas hátlappal és edzett üvegű LCD-vel szerelt készülék reményeink szerint nem fog hasonlítani a közepes minőségű műanyag építőelemeiről elhíresült LG csoki-telefonra. A szénszálas megoldást leginkább a szuperkönnyű elemeket igénylő sportágakban (Forma-1, versenybiciklik) és az űrkutatásban használják, de eddig nem volt példa arra, hogy telefon készüljön ebből a rendkívül nagy tűrésű anyagból.

Az LG Black Label sorozat legújabb darabja a hátlapján egy 5 megapixeles optikát rejt, amellyel 2592 x 1944 pixel méretű fotókat készíthetünk, majd küldhetünk tovább ismerőseinknek. A microSD-kártyával akár 4GB-ig bővíthető memória alapesetben 100 MB, amelyet igen gyorsan meg lehet tölteni ilyen minőségű fotókkal.

A telefonnal otthonosan mozoghatunk EDGE-hálózatokon, de sajnos wifi nincs a készülékben. Zenét vezeték nélkül Bluetooth 2.0-val tudunk hallgatni sztereó minőségben. Az érintésérzékeny gombok azonnal reagálnak, és előkelő, kékes színben pompázó fényhatásokkal ejtik ámulatba a felhasználót. A beépített optika és hozzá kapcsolódó videofelvevő szoftver másodpercenként 120 képkockát tud rögzíteni, amely egyedülálló a telefonok között.

Az LGKF750-el a Word, az Excel és a PowerPoint fájlokat egyszerűen megnyithatjuk, míg a telefonra töltött Google Package segítségével szörfölhetünk az interneten, használhatjuk a Gmailt, a Google Mapset és YouTube-videókat nézhetünk. A telefonban olyan, mozgásalapú játékokat találhatunk, amelyek giroszkópos jellegű hatással bírnak, amelyet az accelerometer sensor tesz lehetővé.