Már itthon is kapható a GigaByte M704 UMPC!

Vágólapra másolva!
Az idei CeBIT kiállításon bemutatott GigaByte M704 UMPC már elérhető a magyar online kereskedésekben is. A közel 200 ezer forintért a QWERTY-billentyűzettel és egy 1,2 GHzes processzorral felszerelt készülékben gyakorlatilag minden megtalálható a mobil-internetezéshez.
Vágólapra másolva!

Az idei CeBIT kiállításon mutatta be az elsősorban alaplapjairól és más PC-s hardvereiről híres GigaByte csúcsmodelljét, a UMPC kategóriába sorolható M704-et. A szétcsúsztatható készülék teljes QWERTY-billentyűzettel rendelkezik, de sajnos magyar ékezeteket hiába keressük. Az M704 igen súlyos eszköz, tömege 780 gramm, méretei: 190x 120x30 milliméter. Az újdonsághoz 40 vagy akár 60 GB-ig bővíthető háttértár választható, amely bőven elegendő lesz a beérkező email-csatolmányok tárolására.

Az eszközbe sajnos nem lehet SIM-kártyát illeszteni, de ettől függetlenül wifin keresztül (802.11 b/g) könnyedén tudunk csatlakozni az otthoni vagy nyilvános hálózatokhoz. A beépített Ethernet csatlakozóval (10/100 Mbit) akár vezetéken keresztül is tudunk csatlakozni a világhálóhoz. Az internet látványos megjelenítésében egy igen méretes (7 colos), 1024 x 600 pixeles kijelző játssza a kulcsszerepet.

Az eszköz lelkét egy 800 MHz-es Via processzor jelenti, amelyhez 768 MB DDR RAM párosul. A figyelemreméltó hardveres háttér mellé egy Li-ion akkumulátort kapunk, amely 3 órán keresztül képes folyamatos működésben tartani a készüléket. Az USB 2.0 port és VGA-kimeneten kívül még egy 1,3 megapixeles kamerát is sikerült belepréselni az UMPC-be. A Windows XP kifejezetten mobileszközökre optimalizált verzióját futtató készülék bruttó 185 ezer forintért kapható.