Megtaláltuk a legolcsóbb iPhone 3G-t

Vágólapra másolva!
Az UnwiredView magazin összegyűjtötte a jelenleg elérhető iPhone 3G-konstrukciókat. Ezek alapján Hollandiában és Németországban már egy euróért hozzájuthatunk új készülékünkhöz, míg Olaszországban és Ausztriában is 49 euróról indul a 8 GB-os verzió.
Vágólapra másolva!

Bár egyelőre nem tudunk biztosat az iPhone 3G hazai értékesítésével kapcsolatban, az már egyértelmű, hogy bizonyos országokban jóval az Apple által javasolt fogyasztói ár alatt tudunk hozzájutni a készülékhez - igaz, nem szabad megfeledkezni a gyakran horribilis havi adatcsomagdíjakról sem. A T-Mobile Hollandiában és Németországban különféle megoldások keretében kínálja az Apple iPhone-t, ezek közül a legolcsóbb mindössze 1 euróba kerül, ám két éven keresztül havi 29-30 eurót biztosan ki kell majd fizetnünk. Ez a konstrukció a hangalapú és a mobilinternet-csomagokat foglalja magában.

A Magyarországgal szomszédos Ausztriában 149 euróért (34 ezer Ft) vihető el a legolcsóbb, 8 GB-os verzió, a 16-os változat már 229 euróba (52.200 Ft) kerül - ehhez párosul a minimálisan 35 eurós havi előfizetési díj. A Steve Jobs által megjelölt 199 dolláros ár egyedül az amerikai AT&T szolgáltatónál köszön vissza. Egyes országokban viszont akár prepaid, hazai nevén felöltőkártyás változatban is megvásárolható a telefon, természetesen igen borsos áron. Ausztráliában például 729 dollár a 8 GB-os és 849 $ a 16 GB-os modell, de Japánban, Portugáliában, Svájcban és Olaszországban is van ehhez hasonló megoldás.

Az iPhone 3G-ben már megtalálható lesz a 3G és a HSDPA is, elvileg jobb operációs rendszert kapott, és beépített GPS-vevővel is rendelkezik. Az újdonságot hazánkban a T-Mobile hozza majd forgalomba egyelőre ismeretlen áron. Az UnwiredView magazin listájában minden fontos árat és előfizetési konstrukciót fel lehet lelni az iPhone értékesítésével kapcsolatban.