Hívás helyett sms-eznek a britek

Vágólapra másolva!
Friss statisztikák szerint a brit mobiltulajdonosok gyakran képes vagy videós üzenetet küldenek ismerőseiknek ahelyett, hogy felhívják őket - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

A fenti megállapítást a Mobile Data Association nevű szervezet statisztikái alapján közölték, melynek eredményeit kedden hozták nyilvánosságra. Az adatalapú szolgáltatások használati szokásait vizsgáló MDA szerint idén január és május között hetente közel másfél milliárd sms-t, illetve mintegy tízmillió mms-t küldtek a brit mobilosok. Ez 30 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

A non-profit szervezet arra számít, hogy az idei évben további 30 százalékkal emelkedik majd az sms-ek száma: ez részben annak köszönhető, hogy a szigetországban egyre nagyobb teret hódítanak a több ezer ingyenes üzenet küldését biztosító "korlátlan" csomagok. Emellett az üzenetküldés terjedését szolgálja a roamingdíjak csökkenése, illetve a teljes billentyűzettel szerelt, kényelmes gépelést biztosító készülékek számának gyarapodása is - az MDA szerint.

Bár az MDA szakemberei szerint a mobilinternetes piac valóságos robbanás előtt áll, a briteknél egyelőre szolidan gyarapodott használónak köre: 2006-ban 13 millióan használták, idén pedig 16,5 millióan böngésztek vagy e-maileztek telefonjukról.