Nokia 5800 Tube - hamarosan hivatalosan is

Vágólapra másolva!
A finn gyártó legújabb üdvöskéjéről egyre-másra bukkannak fel újabb képek és információk. Az elsősorban multimédiás adattárolásra és mobilinternetezésre kifejlesztett készülék határozottan emlékeztet az iPhone 3G-re.
Vágólapra másolva!

A Nokia is meglovagolná az iPhone népszerűségét. A Nokia 5800 Tube - ha csak az előlapját nézzük - egy nagy átmérőjű kijelzőből áll, amely értelemszerűen érintésérzékeny. A 16 millió szín megjelenítésére képes TFT LCD felbontása 640 x 360 képpont, tehát a telefon képét 90 fokkal elforgatva akár komplett weboldalak vagy szélesvásznú videók lejátszására is alkalmas - és a kezelése során vibráló visszajelző funkciót ígér az ujjainknak. Az XpressMusic sorozatba tartozó készülék 16:9-es megjelenítője akár egy hosszú utazás alatt is kellemes kikapcsolódást nyújthat.

A Nokia 5800 Tube a legújabb Symbian S60 operációs rendszer ötödik kiadásával működik, melyhez hamarosan számos extraszoftver is elérhető lesz. A hátlapba épített, Carl Zeiss-optikával felszerelt 3 megapixeles kamerát autófókusszal is felszerelték, és a mobilfény mellett a telefon még GPS-koordinátákkal is el tudja látni az elkészült képet. A beépített GPS segítségével az autósnavigáció is megoldott.

Az adatkommunikációs lehetőségek között találjuk az EDGE-et, a 3G-t és a szélessávú HSDPA-t is, így a beépített webböngésző használatával akár komplett weboldalakat is meg tudunk jeleníteni, a wifi segítségével pedig ingyenes hálózatokhoz tudunk csatlakozni. A telefonban lévő 140 MB-os memória microSD-kártyával bővíthető. A 104 grammos és mindössze 14,5 milliméter vastag készüléket előre láthatólag augusztusban jelenti be a Nokia.