Mobilkódos verseny a Szigeten

Vágólapra másolva!
A múlt héten részletesen bemutattuk, mi mindenre használható a többségünk számára csak az áruházi termékek oldaláról ismert vonalkód, különösen annak kétdimenziós változata.
Vágólapra másolva!

Ugyanezt a technológiát alkalmazzák az idei Sziget fesztiválon is Mobil Kód néven: a vonalkódos megoldás a programok és a fellépők közti eligazodást hivatott megkönnyíteni, és az alábbi típusú kamerás mobilokkal lehet használni.

A vonalkódos rendszer használatához előzetesen egy, a Data matrix kód olvasására alkalmas szoftvert kell letölteni a mobilkészülékre, melyhez a 06 30 44 44 200-as telefonszámra kell elküldeni egy normál díjas sms-t a letöltés linkjével (az adatátvitel díja a felhasználót terheli). A fesztiválon számos helyen elhelyezik majd a jellegzetes, négyzet alakú pixelhalmazból álló vonalkódokat, melyek leolvasásával az aktuális programot tölthetik át telefonjaikra az érdeklődők.

Forrás: [origo]
Korábbi cikkünk a vonalkódokról

Az Est.hu által működtetett szolgáltatás kapcsán nyereményjátékot is hirdetnek, melyre a cég Szigeten lévő információs pultjainál lehet regisztrálni: a játékosok nyakba akasztható kódot kapnak. Ezek viselőire kamerás, vonalkód-olvasó szoftverrel ellátott mobiltelefonról lehet leadni a voksokat a "Sziget Szépe", "Sziget Punkja", "Sziget Rockere", "Sziget Szerkója" kategóriákban.