Kézből egyszerű feltörni az iPhone-t

Vágólapra másolva!
Súlyos biztonsági rést fedeztek fel a felhasználók az iPhone 3G-ben, amellyel az illetéktelenek a személyes adatokhoz is hozzáférhetnek.
Vágólapra másolva!

Igen súlyos biztonsági hibát fedeztek fel az iPhone 3G 2.0.1 és 2.0.2 verziójú szoftverrel szerelt készülékekben. A telefont illetéktelenek kezeitől a legegyszerűbben a biztonsági kóddal lehet távol tartani. Ha ezt a kódot alkalmazza valaki, akkor elvileg még bekapcsolt állapotában sem lehet továbblépni a menüben - nem elég tehát kioldani a billentyűzárat, mint a hagyományos telefonoknál.

Kiderült azonban, hogy hiába a biztonsági kód, ha valaki beüti a hazai vagy nemzetközi segélyhívószámokat, tehát a 911-et vagy a 112-t, és ezek után még a Home gombot is megnyomja, akkor hozzáférhet a felhasználó bizalmas információihoz. A megjelenő Kedvencek listában láthatók az eredeti tulajdonos által kedvelt partnerek, azok adatai, illetve ha egy webcím is meg van adva valamelyik kontaktnál akár a webre is fel lehet csatlakozni - hasonló a helyzet az e-mail címek esetében.

Mindez persze akkor érdekes, ha a telefon elvész, ellopják, vagy valaki olyan környezetben használja, ahol mások könnyen hozzáférhetnek - így például munkahelyen, irodákban. A hírek szerint az Apple már dolgozik a hiba javításán, addig azonban érdemes jobban vigyázni a készülékre, és nem szem elől téveszteni.