Szeptember végétől kapható az Xperia X1

Vágólapra másolva!
Annyi találgatás és pletyka után a Sony Ericsson most hivatalos közleményt adott ki csúcskészülékük kereskedelemben való megjelenéséről. 2008. szeptember 30-án minden kiderül.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson mai közleménye szerint a régóta várt Xperia X1 2008. szeptember 30-án jelenik meg hivatalosan. A telefont az Egyesült Királyságban, Németországban és Svédországban vehetik először kézbe a júzerek, majd 2008 utolsó negyedévében Európa más országaiban, valamint Ázsiában és Latin-Amerikában is hozzáférhető lesz.

Észak-Amerikában, Kínában, Oroszországban, illetve a fent nem említett országokban később jelenik meg a készülék. Az Xperia X1 hivatalos megjelenéséig tartó visszaszámlálást a Sony Ericsson élő, nemzetközi internetes közvetítéssel kezdi szeptember 15-én, magyar idő szerint 14:00 órakor. Ez lesz az első olyan alkalom, mikor az érdeklődők teljes körű bemutatót láthatnak az eszköz működéséről.

A Sony Ericsson akkora kedvencként kezeli az X1-et, hogy még egy kilencrészes, weben keresztül megtekinthető minisorozatot is forgatott a készülékhez. A Johnny X sorozat egy fiatalemberről szól, aki amnéziában szenved, és apró mozaikdarabkákból próbálja összerakni személyiségének elveszett darabjait. Az első epizód szeptember 22-én, hétfőn látható, addig is íme a sorozat hivatalos előzetese.

Az Xperia X1 a Sony Ericsson első Windows operációs rendszerrel felszerelt telefonja. Az Xperia X1 egy rozsdamentes testbe elhelyezett stílusos, vízszintesen szétcsúsztatható készülék, teljes QWERTY-billentyűzettel, wifivel, HSDPA-val, 3,2 megapixeles autófókuszos kamerával és nagy felbontású, 3 hüvelykes érintőképernyővel. A készülék ára egyelőre ismeretlen.