Vírust terjesztő iPhone-játékok

Vágólapra másolva!
Az Interneten olyan kártékony programok terjednek, amelyek iPhone-játékoknak próbálják álcázni magukat.
Vágólapra másolva!

A Sophos a kártékony programok terjesztőinek egy újabb trükkjére hívta fel a figyelmet. Ez esetben a támadók elsődleges célcsoportját az iPhone-tulajdonosok jelentik. Ennek oka, hogy a biztonsági cég olyan kéretlen levelek terjedését észlelte, amelyek meglehetősen megtévesztő módon próbálják elhitetni a felhasználókkal, hogy egy jó kis játékkal gyarapíthatják a készülékük funkcionalitását.

A Sophos szerint a kártékony szoftvert terjesztő spamek általában a következő tárggyal kerülnek a postafiókokba:
@Virtual iPhone games!@
'Apple: The most popular game!'
'Virtual iPhone toys!'

A levelek üzenetében olyan szövegek szerepelnek, amelyek azt próbálják elhitetni a felhasználókkal, hogy az email mellékletében szereplő - általában Penguin.Panic.zip nevű - fájl egy iPhone játék. A valóságban azonban erről szó sincs, ugyanis ha a levél címzettje megnyitja azt, akkor a számítógépére egy trójai program települ fel.

Graham Cluley, a Sophos munkatársa az új típusú levelek, illetve vírusterjesztési módszer kapcsán elmondta, hogy a játékok a fiatalabb és az idősebbek körében népszerűek. A támadók pedig az iPhone-jelenséget igyekeznek a saját javukra fordítani, és azt ugródeszkaként felhasználni a számítógépek megfertőzéséhez.

A Sophos szakértője az emailek valamint azok mellékletének körültekintő és óvatos kezelésére hívta fel a figyelmet.