Skyfire - az USA-ban már letölthető az új mobilböngésző

Vágólapra másolva!
Már letölthető a Skyfire ingyenes mobilwebböngésző 0.8-as béta verziója, igaz egyelőre csak az amerikai előfizetők számára. A fejlesztőcég ígérete szerint nemcsak a világháló egy darabját lehet elérni az új alkalmazással, hanem a komplett webet, az AJAX-tól a flashig.
Vágólapra másolva!

A skyfire weboldalát felkeresve nincs más teendő, mint a mobiltelefonon böngészőjében kiválasztani az egyetlen elérhető linket, és letölteni az új szoftvert. A konkrét letöltés előtt a felhasználónak a nevét, a telefonszámát és az email-címét kell megadnia , majd ki kell választania a kívánt operációs rendszert - jelenleg Symbian és Windows Mobile környezetben működik az alkalmazás. Ha a regisztráló egy létező számot ad meg, úgy SMS-ben kapja meg a letölthető program linkjét. Sajnos egyelőre csak az Egyesült Államokbeli szolgáltatók előfizetői tölthetik le a szoftvert

Ha a felhasználó nem akarja kivárni az európai publikus tesztet, emailben megérkezik a szóban forgó link. Ehhez egy tetszőleges tízjegyű számot kell megadni az űrlapon. Csak arra kell vigyázni, hogy sok próbálkozó már számos kombinációt elhasznált, és mivel kétszer ugyanazzal a telefonszámmal nem lehet regisztrálni, több alkalommal is érdemes próbálkozni.

Az új böngésző működési elve nagyban hasonlít a már ismert Opera Minire. A kívánt weboldalak először a böngésző hátterében álló szerverre töltődnek le, és a telefonra már a szerverről, butított formában érkeznek meg a képek, a szövegek és más tartalmak, így némileg gyorsabbnak tűnik a szörfölés. A Skyfire a gyors működésen felül széleskörű támogatást biztosít a különféle médiatípusok terén is. Az alkalmazás képes lejátszani a flash-videókat, a Silverlight és QuickTime streaming tartalmakat, de a webkettes megoldások, mint az AJAX-oldalak megjelenítése sem okoz gondot a szoftvernek.

A programban a korábbi verzióhoz képest javították a videólejátszás minőségét, és beállítható alapértelmezett böngészőnek a Skyfire-t. A program tartalmazza az Apple iPhone, a Windows Mobile és a Nokia-okostelefonokból ismert zoom funkciót. Remélhetőleg hamarosan az európai felhasználók is ki tudják próbálni az új mobilböngészőt.