Ismét T-Mobile-mobilinternetes pályázat

Vágólapra másolva!
A T-Mobile a 2008/2009-es tanévben "Kreatív közösségi megoldások mobil szélessávon" néven a mobilinternethez kapcsolódó pályázatot hirdet három hazai egyetem hallgatói számára. A tavalyi, hasonló pályázathoz képest újdonság, hogy az egyetemek hallgatói vegyes csapatokat alkotva is részt vehetnek a versenyben. A győztes pályamunkák jutalmai között értékes notebookok, mobiltelefonok és ingyenes mobilinternet-szolgáltatás egyaránt helyet kaptak.
Vágólapra másolva!

Október 3-ától olvasható az új, a T-Mobile által a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára meghirdetett pályázat kiírása. Az előző évi sikeres pályázat után ugyanis a T-Mobile idén is lehetőséget biztosít az oktatási intézmények és tanulóik számára, hogy kreatív ötleteikkel járuljanak hozzá a mobilinternet elterjedéséhez, illetve annak gyakorlati célú, sokak számára értéket jelentő felhasználásához. Az idei pályázat fő célja is az, hogy a pályázó egyetemisták vagy csapatok a mobil szélessáv és a mobiltelefon kreatív alkalmazását, annak révén a közösségépítést szem előtt tartó, gyakorlatias, a valós életben alkalmazható ötleteket vessenek papírra. A pályázatokban emellett külön értéket képviselnek a mobilinternet oktatási célú felhasználását szolgáló megoldások. A pályázatokban megfogalmazott ötletek lehetnek weboldalak, köztéri installációk, számítógépre vagy mobiltelefonokra készített alkalmazások, egyéb megoldások vagy ezek kombinációi is.

Az egyéni pályázatok mellett az egyetemek hallgatói 2 vagy 3 fős vegyes, legalább két egyetem hallgatóit magában foglaló csapatokat alkotva is indulhatnak. Azok számára, akik az ötletüket másokkal közösen fejthetnék ki, de a többi egyetem hallgatóival nincs közvetlen kapcsolatuk, a szervezők biztosítanak fórumot a csapattársak kiválasztására.

A pályázatra október 20-áig lehet regisztrálni, a pályamunkák leadási határideje pedig december 15-e. Az eredményhirdetésre előreláthatóan 2009 februárjában kerül sor. Az első helyezettek egyetemenként HP 6730s notebookot és modemet, valamint 1 éves belföldi mobilinternet-használatot nyernek, a második helyezettek Samsung F480-es mobiltelefonnal és 1 éves, szintén ingyenes belföldi mobilinternet-használattal, a harmadik helyezettek pedig egy Nokia 6650-es mobiltelefonnal és féléves ingyenes belföldi mobilinternet-használattal lesznek gazdagabbak.

Az egyéni pályázatokat egyetemenként külön külön-külön háromtagú, rangos szakmai zsűri bírálja el. A Corvinus Egyetemen készülő pályamunkákat Dr. Nemeslaki András, az egyetem Gazdálkodástudományi karának nemzetközi dékánhelyettese, Novák Péter, a Kirowski digitális marketingügynökség ügyvezetője és Langsteiner Marianne, a Magyar Telekom Lakossági Szolgáltatások Üzletágának marketingigazgatója értékeli majd. A BME-n születő pályamunkák zsűrizésében Dr. Charaf Hassan, egyetemi docens, az Alkalmazott Informatika csoport vezetője, Dr. Prof. Arató Péter egyetemi tanár, valamint Fekete László, a T-Mobile IP multimédia igazgatója vesznek részt. A Képzőművészeti Egyetem esetén a zsűri tagjai Kőnig Frigyes, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Dr. Petrányi Zsolt, a Műcsarnok ügyvezető igazgatója, valamint Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Mobile vezetője. A csoportok által benyújtott munkák értékelését a három egyetem által közösen kijelölt zsűritagok végzik.

A T-Mobile régóta kiemelt feladatának tekinti az oktatásban való aktív szerepvállalást. Tavaly, az első MobilNet pályázat alkalmával a Corvinus Egyetem hallgatói "Mobil szélessáv és Web 2.0" témában adhatták be munkáikat, feltárva a mobiltechnológia és a Web 2.0 kapcsolatából adódó lehetőségeket. A BME diákjai a mobil szélessáv kreatív alkalmazásán alapuló rendszerekkel - okostelefon, mobilweb és mobilmultimédia alkalmazásokkal - pályázhattak. A Képzőművészeti Egyetemen pedig a mobil szélessáv kreatív kihasználásán alapuló interaktív médiaművészeti alkotásokkal lehetett indulni.