Az internet már inkább mobilon - Mobilkonferencia 2008.

Vágólapra másolva!
Internet már inkább a mobilon? Ki tudja szabványosítani a mobilfizetést? Mennyire fontos a biztonságos tranzakció mobiltelefonon? Ilyesmi kérdésekre keres választ a Mobil Konferencia 2008.
Vágólapra másolva!

A konferencián mobil-, média-, projektvezető- és informatikai szakemberek járják körül mobilnet adta lehetőségeket, megvitatják a különböző megoldások, trendek előnyeit, hátrányait, és bemutatják a mobilalapú üzletek fejlődési erővonalait. Előadást tart többek között Peresztegi Zoltán (Google Magyarország), Bányai Tamás (Vodafon) a mobilhirdetésekről fog prezentálni, Szabó D. Tamás (Magyar Telekom Nyrt. - lakossági üzletág) a mobilmédiában rejlő lehetőségekről beszél majd, Alexandra Deutsch pedig a mobilhirdetési piac jelenéről és jövőjéről, illetve a mobiltelefonokon futtatott kampányok sikerének titkáról fog beszámolni. A magyar blogírók legismertebb arca, Dobó "Doransky" Mátyás a mobilszolgáltatások tervezésének friss trendjeiről ad rövid összegfoglalót az iWiW, a Facebook, a Google Reader és a Flickr példáján keresztül.

A konferencia további témája a webes szolgáltatások mobilra való mozgatása, ami óriási kihívás elé állítja a hazai szolgáltatásfejlesztő cégeket. Az előadások során az új törvények, az alapvető interakciós elvárások és a mobilon keresztül használt webes felületek kerülnek a fókuszba. Dr. Benyó Balázs az új mobilszolgáltatások fejlesztéséről számol be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közreműködésével. Az egyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszéke az elmúlt években az ipari partnerekkel közösen számos, mobileszközökön elérhető szolgáltatás kifejlesztésében vett részt, így gyakorlatban is szembesült ezekkel a kérdésekkel. Az előadás bemutatja a szolgáltatások kidolgozása során gyűjtött legfontosabb tapasztalatokat beleértve az informatikai rendszerek fejlesztése és a szolgáltatásokhoz tartozó üzleti folyamatok tervezése során szerzett tudást.

Délután Matjaz Rozman a biztonságos és egyszerű mobilfizetési megoldások lebonyolításáról tart előadást. Utána a Deloitte képviseletében Ralph van Uden a biztonságos mobiltranzakciókról prezentál. Az előadás áttekinti a biztonságos mobil tranzakciókat támogató technikai lehetőségeket.

A Mobil Konferencia 2008. november 14. péntek 10.00 órától 15.30-ig tart, helyszín a Sanoma Székház. További információk és jelentkezés a konferencia oldalán.