Sebességet dupláz a T-Mobile

Vágólapra másolva!
A T-Mobile szélessávú mobilnethálózatán elérhetővé tette a maximum 14 Mbps letöltési sebességet, de egyelőre nincs olyan eszköz itthon, amellyel használni is lehetne.
Vágólapra másolva!

Miután pár hete a Vodafone bejelentette, hogy teszteli a 14,4 Mbit/sec letöltési sebességet lehetővé tevő hálózati megoldásokat, a T-Mobile egyből nyilvánosságra hozta, hogy az ország több pontján elérhetővé tette a jelenlegi maximális 7,2 Mbit-es sebesség dupláját. Egyetlen apró gond, hogy az amúgy már éles hálózatot a jelenleg itthon kapható modemekkel még nem lehet igénybe venni, így meg kell várni a jövő évet ahhoz, hogy valóban lehessen élvezni a megnövelt sebességet. Amíg a lakosság nem tudja kipróbálni az új hálózatot, addig a T-Mobile szakemberei egy éles rendszeren tesztelhetik a duplájára nőtt sebességet.

A meglévő hálózat gyorsításával párhuzamosan a bázisállomások számát is növelte a szolgáltató. Ennek köszönhetően újabb településekkel bővült a szolgáltató mobilnetrendszere, és így már 253 településen érhető el a szélessávú internet ezen formája. A T-Mobile ezzel együtt felkészült az átállásra, és az új, még gyorsabb adatátvitelt biztosító eszközök megjelenéséig fokozatosan megkezdi a hálózat sebességének további növelését. Tény, hogy Magyarországon az internet-penetráció növekedéseleginkább a mobilnetnek köszönhető, így ezek a szolgáltatások érthető módon dinamikusan fejlődnek.

A T-Mobile a mobilinternetet választók számára új akciójában 1 éves hűségnyilatkozat vállalása esetén 2 teljes hónapig havidíjmentes internetezést kínál, emellett bővült a notebookkínálat is. Az érdeklődők új 2 éves mobilinternet-előfizetés vásárlása esetén jelenleg 6 akciós számítógép, köztük az Apple MacBook és a MacBook Air közül választhatnak. A legolcsóbb akciós notebook, a Fujitsu Siemens V5535 II a 8 GB-os Mobilinternet csomag 2 éves előfizetése esetén már 49900 Ft-ért megvásárolható, de Arany- és Platinakártyás ügyfelek számára az akciós notebookok kamatmentes részletfizetéssel is elvihetők.