Vége lehet a papíralapú orvosi ügyintézésnek

Vágólapra másolva!
A DataMed rendszer segítségével kiváltható lesz a papíralapú egészségügyi kommunikáció az orvosok, a betegek és a kórházak között - köszönhetően a fejlett hazai mobilinternet-hálózatnak.
Vágólapra másolva!

A Pannon, az IQ-MEDicina Zrt. és az ELTE Informatikai Kara együttműködésében kifejlesztett DataMed egészségügyi adatkommunikációs rendszer segítségével a rendszerhez csatlakozott orvosok, kórházak, páciensek elektronikus úton cserélhetnek adatokat, információkat egymással, kiváltva a papíralapú orvosi ügyintézést. A mobilinternet - gyors HSDPA - megjelenése az egészségügyben növeli a kommunikáció hatékonyságát, és egyúttal csökkenti a megismételt vizsgálatok számát.

A rendszerrel lehetővé válik, hogy a páciens számítógépe vagy mobiltelefonja segítségével követhesse nyomon egészségügyi állapotát és tartson kapcsolatot kezelőorvosával, kórházával. A nemzetközi szinten is innovatív DataMed-megoldással rövidebb idő alatt kaphat szakértő segítséget a páciens, egyszerűsíthető az egészségügyi rendszer, csökkenthetők az egyes kiadások, és a betegek is kevesebbet idegeskednek a sorban állás miatt.

A páciensek számára az immár számukra is elérhető DataMed-rendszer előnye, a már említett kevesebb megismételt vizsgálat mellett az, hogy az egységes, mindenki számára értelmezhető egészségügyi adatokhoz hozzáférhetnek, és így az adatvesztés is csökkenthető. Egyelőre az egyetlen problémás kérdés a személyes adatok védelme lehet, ami Magyaroroszágon gyakran felmerül az IT-adatszolgátlatással kapcsolatban.