Feltöltőkártyás mobilinternet a Vodafone-tól

Vágólapra másolva!
November 13-ától a Vodafone feltöltőkártyás internetajánlatot vezet be VitaMAX Instant Net néven, havidíj és hűségidő nélkül. Azoknak felhasználóknak lehet érdekes ez a megoldás, akik a mobilinternetet próbálnák ki.
Vágólapra másolva!

Az új csomag elsősorban a kezdő internet-felhasználóknak - vagy egyéb, internet-kapcsolatukat kiegészíteni vágyók számára - lehet ideális, tekintve, hogy semmiféle elkötelezettséggel nem jár a szolgáltató felé. A modemet és SIM-kártyát is tartalmazó indulócsomag ára 14 970 forint, ami aktiválás után 50 MB díjmentes forgalmat kínál, 30 napon keresztül minden hónapban. Azaz a 30 napos ciklus újraindulásakor, automatikusan jár az 50 MB díjmentes forgalom, és újraindul a forgalommérés is.

Az 50 MB-os adatmennyiséget túllépve sávos díjazással vehető igénybe az internet-szolgáltatás. Ennek az a lényege, hogy az adott forgalmi sáv elhagyásakor a következő forgalmi sáv díjával csökken a feltöltésre került egyenleg. Például, ha a forgalom meghaladja az 50 MB-ot az előre feltöltött egyenleg 1000 Ft-tal lesz vékonyabb, majd a következő sáv, a 250 MB-os forgalmi díj átlépése után szintén 1000 Ft-tal csökken. Összegezve a legegyszerűbb, ha a felhasználó nem lépi túl az 50 MB-os keretet, ebben a formában kipróbálja a mobilinternet adta lehetőségeket, és a továbbiakban a három magyar szolgáltató havi előfizetéses konstrukcióit vizsgálja meg.

Szerencsére, az egyes sávok átlépése előtt az operátor figyelmeztető sms-t küld a felhasználó számítógépére, így nem ér majd senkit meglepetés a számla kézhezvételekor. A figyelmeztetés feltétele, hogy a felhasználók időnként lecsatlakozzanak az internetről, hiszen a rendszer ekkor tudja összegezni a forgalmat - tehát nem lehet szervert üzemeltetni ezzel a szolgáltatással. Az egyenleg feltöltése a már ismert módokon történhet: bankautomaták, feltöltő terminálok és vásárolható feltöltőkártyák segítségével.