Ausztriában már kapható a T-Mobile G1

Vágólapra másolva!
Hamarosan feltehetőleg Magyarországra érkezik a Google Android operációs rendszerével felszerelt okostelefonja, a T-Mobile G1.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre csak az Egyesült Államokban és Nagy Britanniában kapható T-mobile G1 hamarosan a szomszédos országokban, így Ausztriában is kapható lesz, így akár egy hétvégi síelés alkalmával beszerezhető a készülék. Az új modell boldog tulajdonosai lehetnek továbbá a holland, a cseh, német és lengyel felhasználók. A január végén és február elején induló forgalmazás után feltehetően nemsokára Magyarországra is megérkezhet, bár hivatalos informació erről még nem látott napvilágot.

Az egyes konstrukciókban már egy euróért megvásárolható telefon középpontjában elsősorban a mobilinternet adta lehetőségek, illetve a nyílt forráskódú operációs rendszer áll. A 2007-ben a Google által bemutatott platformot először a HTC okostelefon-gyáraiban ültették át a gyakorlatba a tavalyi év során. A már többszázezres értékesített példánynál járó telefon egyedi, ujjal vezérelhető kezelőfelületet kapott, mely nagymértékben hasonlít az Apple iPhone 3G kapcsán tapasztalható felhasználói élményhez.


A kizárólag a T-Mobile kínálatában elérhető G1 mellett már elérhető a telefon kártyafüggelen, kifejezetten fejlesztőknek szánt verziója, nem kifejezetten vonzó, 399 dolláros áron. A Dev Phone 1 szerencsés módn Magyarországon is megvásárolható, természetesen rendelés esetén. A telefonban QWERTY-billentyűzet, nagyfelbontású TFT LCD-kijelző, 128 MB ROM, HSDPA, wifi, 528 Mhz-es processzor és 3,2 megapixeles kamera is található.