Talán már csak egy hetet kell várni a Nokia E75-re

Vágólapra másolva!
A fotókról már minden Nokia-rajongó által ismert E75 készülék elvileg hivatalosan is bemutatásra kerül a jövő heti Mobil World Congress kiállításon.
Vágólapra másolva!

A tavaly szeptemberben már pletyka szinten bemutatkozó Nokia E75 több szempontból is különleges készüléknek ígérkezik. Az elsősorban üzletembereknek szánt készülék először csak egy újabb egyentelefonnak tűnik, de az oldalra kicsúsztatható teljes QWERTY-billentyűzetével már mindjárt kiemelkedik a többiek közül. Az E75 a gyártó első olyan készüléke, amely a HTC Windows okostelefonjaihoz hasonlóan, oldalra tolható klaviatúrával rendelkezik.

A letisztult fekete-ezüstben pompázó telefon gyakorlatilag minden manapság felmerülő igényt kielégít - például mobilinternet és kommunikáció téren. A QVGA-felbontású TFT LCD-kijelző mellett HSDPA és wifi is található az E75-ben, a telefon memóriája microSD-kártyával bővíthető. A készülékbe - a beépített GPS, Bluetooth 2.0 és 3,5 milliméteres jack-kimeneten túl - 3,2 megapixeles, VGA-felbontású videó rögzítésére alkalmas optika is került a hátlapba.

A nagyteljesítményű, 1500 mAh-ás akkumulátorral egy feltöltéssel akár több napig is készenlétben marad a telefon. Bizonyos híresztelések szerint az E75 2009. március 13-ától már kapható lesz a weben keresztül - kártyafüggetlenül állítólag 575 dollárért.