Modem nélküli mobilinternet

Vágólapra másolva!
Február közepétől a Vodafone Internet Via the Phone szolgáltatása már a lakossági és kisvállalati ügyfelek részére is elérhető - így külön eszköz vásárlása nélkül is élvezhető a szélessávú internet.
Vágólapra másolva!

A tavaly decemberben bemutatott megoldásnak köszönhetően külön eszköz vásárlása és többéves előfizetés kötése nélkül élvezhető a szélessávú internet a Via the Phone szolgáltatás segítségével. A webes böngészéshez elegendő csupán pár lépésben telepíteni a díjmentes, a szolgáltató weboldaláról is letölthető, Internet Via The Phone szoftvert, majd ezt követően egy megfelelő telefont a számítógéphez csatlakoztatva már böngészhet is a felhasználó a világhálón. A modem szerepét így maga a telefon tölti be.

Akik VTP-kompatibilis telefonkészüléket és bármilyen Vodafone Internet opciót vásárolnak, egy USB-kulccsal és 2GB tárhellyel lesznek gazdagabbak. A számítógép USB-portjába csatlakoztatva a szoftver automatikusan telepítődik és már használható is a mobilon keresztüli internetkapcsolat. A telepítést több számítógépen is elvégezhető. Az VTP-megoldást azoknak ajánlja a szolgáltató, akik rendszeresen böngésznek telefonkészülékükön, de alkalmanként szükségük van teljes internetelérésre is, viszont ehhez nem szeretnének új eszközt (mint pl. modem, stick vagy adatkártya) vásárolni és hűségnyilatkozatot aláírni. A Vodafone itthoni kínálatában több mint 15 VTP-kompatibilis készülék érhető el.