Kihirdették T-Mobile reklámfilm-pályázatának nyerteseit

2009.07.01. 10:03

Jelentős érdeklődés kísérte a T-Mobile március végén meghirdetett "Én reklámom" című reklámfilm-pályázatát, amelynek eredményhirdetésére június 30-án került sor. A pályázat keretében a média és a filmezés iránt érdeklődő tehetséges fiatalok kaptak lehetőséget arra, hogy a reklámkészítéssel kapcsolatos elképzeléseiket, egyedi ötleteiket a mobilinternetezés témakörét körüljárva mutassák be.

A T-Mobile 2009. március 30-án kiírt pályázatára, amelynek témája a "T-Mobile szélessáv, az én internetem" volt, a 18. életévüket betöltött pályázók 2009. május 31-ig nevezhettek 15-60 másodpercnyi reklámfilmjük feltöltésével a verseny kapcsán létrehozott, www.enreklamom.hu című weboldalra. A kiíró T-Mobile a pályázat során kreatív, a szélessávú mobilinternet-szolgáltatás előnyeit, illetve a felhasználók életére gyakorolt pozitív hatásait eredeti módon bemutató rövidfilmeket várt az alkotóktól. A pályázók tetszés szerinti eszközökkel, akár mobiltelefonnal is elkészíthették reklámfilmjüket, az értékelésnél kizárólag a kreatív tartalom és nem a kidolgozás minősége volt a fő szempont.

A pályázatra érkezett alkotások száma messze meghaladta a várakozásokat, összesen több mint 330 értékelhető pályamunka érkezett. Az ezeket elbíráló öttagú zsűri tagjai Herendi Gábor filmrendező-producer, Winkler Nóra televíziós műsorvezető, Szigeti Péter, a Kreatív szaklap főszerkesztője, Langsteiner Marianne, a T-Mobile marketingigazgatója, valamint Liptay Gabriella, a T-Mobile kommunikációs vezetője voltak. A szakmai szempontok alapján kiválasztott legjobb alkotást Imrei Szilárd készítette, aki így a fődíj, az 1 millió Ft értékű FHB-bankkártya boldog tulajdonosa lett. Imrei Szilárd filmjéban egy gyermek szemszögéből mutatja be, milyen hasznos a mobilinternet a család életében, annak összetartásában. A zsűri a sok értékes pályaműre tekintettel további két különdíj odaítéléséről is döntött. A "Legjobb  geg" különdíjat az "Egy apró dolog, ami megnyitja a világot" című film készítője, Szabó Péter kapta, a "Legjobb szereplő" különdíjat pedig Sebestyén Gábor kapta hiteles alakításának elismeréséül. A közönségdíj nyertesei, Plesoczki István és Balázs Máté, egy-egy 200 ezer Ft értékű bankkártyát vihettek haza. A nyertes filmek a verseny honlapján, a www.enreklamom.hu oldalon megtekinthetők.

 


Egy kisfiú internete - a fődíjas film

 

"Az élmények és gondolatok kifejezésének és másokkal történő megosztásának egyik legsokoldalúbb és egyre meghatározóbb eszköze a film" - emelte ki a pályázat kapcsán Langsteiner Marianne, a T-Mobile marketingigazgatója, hozzátéve: "A filmkészítés, az alkotás valódi szabadságát az egyre több ember számára elérhető, a fiatalok életében ma már legtermészetesebben jelen lévő eszközök és videofeltöltő oldalak teszik teljessé. Éppen ezért gondoltunk arra, hogy a szintén gyorsan terjedő mobilinternetet és az ahhoz kapcsolódó multimédiás kreativitást kicsit szorosabban összekapcsoljuk. A reklámokról mindenkinek van véleménye, de kevesen vágnak-vághatnak bele saját ötleteik megvalósításába. A pályázattal lehetőséget kínáltunk arra, hogy az ehhez kedvet érzők akár egy mobiltelefon segítségével a pályázat erejéig maguk is rendezőkké válhassanak."