Nokia mobilokra is elkészült az Office

Vágólapra másolva!
A Microsoft és a Nokia szerdán bejelentette, hogy szövetségre lép, melynek révén a finn mobilgyártó üzleti készülékeire készítenek majd irodai alkalmazásokat, így például mobil Office-t.
Vágólapra másolva!

Szakértők szerint az együttműködés célja az, hogy növelje a két társaság versenyképességét a rivális - az iPhone-t gyártó Apple, és a Blackberry mobiljairól ismert Research in Motion - vállalatokkal szemben. Bár a Microsoft Windows Mobile néven maga is fejleszt mobiltelefonokon használatos operációs rendszert, a mostani együttműködés keretében a Nokia telefonokon használt Symbian szoftveren is elérhetővé teszi Office irodai programcsomagjának telefonos változatát majd, de a két cég egyéb, főként vállalati felhasználóknak szánt mobil applikációk tervezésében, fejlesztésében és marketingtevékenységében is együttműködik majd.

Ennek keretében többek közt a Word, az Excel, a Powerpoint és a OneNote alkalmazásokból készül olyan verzió a Nokia E-kategóriás üzleti telefonjaira, amelyekkel megnyitni, szerkeszteni, létrehozni és online megosztani is lehet dokumentumokat, valamint egyebek mellett a Microsoft Office Communicator Mobile vállalati üzenőprogram is elérhetővé válik majd a készülékekre. Ehhez hasonló alkalmazások korábban csak a Windows Mobile-t használó okostelefonokon voltak elérhetők.

Forrás: [origo]

A kooperáció keretében készülő szoftverek várhatóan jövőre készülnek el, ezen túlmenően azonban a két cég nem tervez további együttműködést, azaz a Nokia nem fog Windows Mobile-t használó készüléket piacra dobni - jelentette be a cég.