Olcsó mobilokra fejleszt a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Microsoft OneApp néven mobilinternet-kapcsolaton keresztül, egyszerűbb készülékekkel is használható szoftvereket fejlesztett ki olyan fejlődő országok számára, ahol a nagyobb tudású okostelefonok vagy a hagyományos PC-k nem elterjedtek.
Vágólapra másolva!

A OneApp bevezetésére elsőként Dél-Afrikában kerül majd sor, később azonban Indiában, Kínában és más fejlődő országokban, ahol a legtöbben csak hagyományos mobiltelefonnal rendelkeznek, nem pedig médialejátszásra, internetezésre kiélezett okostelefonokat használnak.

A szoftvercég közlése szerint a OneApp-en elérhető szoftvereket úgy tervezték, hogy azokat kevés memóriával felszerelt, minimális számítási kapacitású készülékeken is futtatni lehessen. A legolcsóbb alapmobilokon ugyan ezek a programok sem működnek, de a kicsivel drágább, GPRS-mobilinternetre alkalmas, mp3-ak vagy képek tárolására alkalmas memóriával szerelt modelleken azonban már futtathatók. A szoftverek használatához azért elegendő a készülékek korlátozott kapacitása, mert a használatuk során tárolt adatok a szolgáltató szerverein tárolódnak. A kínálatban egyebek mellett a Messenger üzenőprogram, a Facebook, Twitter közösségi szájtok elérését biztosító szoftverek találhatók, illetve hírolvasó, illetve a kapcsolatok listáját automatikusan lementő alkalmazás is.