Olcsóbb Google-mobil a magyar T-Mobile-nál

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdi árulni a szolgáltató T-Mobile Pulse nevű érintőképernyős készüléket, amelynek érdekessége a HSDPA internet támogatása mellet az, hogy Google Android szoftvert használ.
Vágólapra másolva!

A keresőóriás szoftverét futtató készülék korábban a Vodafone, illetve független kereskedők árultak Magyarországon, a HTC Herót mi is teszteltük. A T-Mobile saját márkanevén debütáló készüléke a Huawei U8220-as modelljét takarja, amely valamelyest olcsóbb a korábbi androidos mobiltelefonoknál - az operátor közlése szerint két éves előfizetéssel ötvenezer forintért lehet majd hazavinni.

A Google Android operációs rendszerének 1.5-ös verzióját futtató készülék fejlett mobilinternetes képességekkel rendelkezik, HSDPA-n 7,2 megabit/s-os sebességgel képes letölteni, de támogatja a wifit, a Blutootht, kezelése pedig egy nagy, közel 9 centiméteres képátlójú érintőképernyőn keresztül történik, amely 480x320 pixeles felbontást használ.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A készüléket gyorsulásmérővel is felszerelték, így automatikusan képes elforgatni képét annak megfelelően, hogy éppen hogyan tartják. Beépített GPS-t is tartalmaz , memóriája pedig külön megvásárolható kártyákkal bővíthető. Bár csak 13,5 mm vastag a készülék, nagy kapacitású akkumulátorral szállítják, ezzel a gyári adatok szerint 3,5 órás beszélgetési, és 300 órás készenléti időt tud biztosítani, a menüből elérhető alkalmazások mellé pedig újabbakat lehet letölteni a Google mobilszoftver-boltjából.