IPhone-osok mondatát védette le az Apple

Vágólapra másolva!
Az okostelefon-tulajok körében gyakran használt mondatot az Apple védjegyként védette le, így a jövőben a cupertinói cég engedélye nélkül nem használhatja azt senki más.
Vágólapra másolva!

A New York Times beszámolója szerint az Apple 2009 decemberében folyamodott a "there's an app for that", vagyis a "van erre egy alkalmazás" kifejezés saját védjegyeként való regisztrálására az Egyesült Államokban. Ezt a napokban az amerikai illetékes hivatal oda is ítélte a vállalatnak, amelynek beadványa szerint elsőként használta azt még 2009. január 26-án egy promóciójában, így a védjegyoltalom visszamenőleg akkortól érvényes.

Az okostelefon-tulajdonosok körében használt kifejezést kizárólagos használatára csak bizonyos területeken kapott oltalmat az Apple, többek közt olyan bolti szolgáltatások keretében, amelyek az interneten keresztül teszik lehetővé szoftverek megvásárlását - áll a leírásban. Ez egyben azt jelenti, hogy a "van erre egy alkalmazás" kifejezést újságcikkekben, blogokon, fórumokon továbbra is bárki emlegetheti.