Ők az új Prezi és Ustream

Design Terminal Power Camp
Vágólapra másolva!
Élelmiszerhulladékból lekvár és biogáz, új generációs álláshirdetési platform, vagy akár virtuális valóság technológiával stimulál idegrendszeri rehabilitáció. 11 csapat versenyzett a Design Terminál idei Power Camp rostanapján, a Demo Day-en azért, hogy esélyt kapjanak a következő nagy magyar startuppá váláshoz.
Vágólapra másolva!

80 jelentkezőből, 15 csapatot válogattak ki, melyekből végül 11 mutatkozott be. Ismerje meg a csapatokat és ötleteiket, amelyek már a jövő vállalkozásai.

A Design Terminal Power Campjén részt vevő startupok listája

Re-fresh (Portugália)

A Re-fresh célja az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentése és újrahasznosítása. A boltban már nem árusítható élelmiszert (elsősorban zöldség, gyümölcs) gyűjtik össze és lekvárt, illetve konzervipari termékeket, jégkrémet, alkoholos italt gyártanak belőle. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas termékekből biomasszát és komposztot készítenek. A startup célja a túlfogyasztás mérséklése, illetve a szerény jövedelemmel bíró családok többlet jövedelemhez juttatása (a termékeket alacsony jövedelmű családok kézműves módon gyártják).

Design Terminal Power Camp Forrás: Origo

GetSkilled (Magyarország)

A GetSkilled egy olyan innovatív HR eszköz, mely személyre szabható karrier célok és mérföldkövek szerint haladva, professzionális továbbképzési lehetőségeket ajánl a felhasználóknak. A szolgáltatás HR big data és adtech eszközök segítségével egy sokkal tudatosabb karriertervezést és professzionális fejlődést biztosít.

Design Terminal Power Camp Forrás: Origo

Supp.li (Magyarország)

A Supp.li egy európai kétoldalú B2B e-kereskedelmi platform, mely összekapcsolja az élelmiszer gyártókat és vásárlókat. A platform azokat az akadályokat segít leküzdeni, melyek máig sok európai kereskedelmi kapcsolat létrejöttét gátolták meg. Ilyenek például a kulturális és nyelvi különbségek, jogi és adóügyi kockázatok, a bizalom és a megfelelő készlet hiánya.

Supp.li Forrás: Origo

Innsaei Vision (Olasz/francia csapat)

Meditáció kiterjesztett valóság és virtuális valóság segítségével. Az Innsaei Vision a Virtual Reality / Augmented Reality technológiára épülő szórakoztató játékokat készít, melyek segítenek életcélokat, sikeres életutakat meghatározni felhasználóiknak, hozzásegítve őket a személyes fejlődési céljaik eléréséhez.

Zyntern Forrás: Origo

Zyntern.com (Magyarország)

A Zyntern.com egy új generációs álláshirdetési platform. Céljuk, hogy olyan felületet teremtsenek, melyen keresztül a karrierjük kezdetén álló Y és Z generáció tehetséges fiataljai és az ennek a célcsoportnak lehetőségeket kínáló cégek könnyedén megtalálják egymást. A Zyntern segíti az álláskeresők és kínálók közötti hatékony kommunikációt, a közös preferenciáik, tanulmányi háttér, szakmai tapasztalat, képességek és érdeklődési körök alapján.

Design Terminal Power Camp Forrás: Origo

TheFoodin (Horvátország)

A TheFoodin az egészséges táplálkozást próbálja elősegíteni egy online platform létrehozásával, ahol emberek egyszerűen meg tudják tervezni a heti élelmiszer vásárlásukat receptek vagy egy teljes étrend kiválasztásával. Ez a projekt az egészségesebb táplálkozáson felül a speciális diétát követőknek is új lehetőségeket biztosít az étrend tervezésére.

Design Terminal Power Camp Forrás: Origo

BUDAPEST URBAN GAMES (Magyarország)

A Budapest Urban Games (BUG) során budapesti sportközösségek mérik össze erejüket olyan városi helyszíneken, melyeket eddig közlekedésre, vagy kikapcsolódásra használtak. A Budapest Urban Games egy polgári szervezet, amely a helyi sportközösségek támogatásával ösztönzi a városi terek sporthasználatát.

Design Terminal Power Camp Forrás: Origo

Sportom (Magyarország)

A sportom sportolni szerető embereket köt össze edzőkkel, egy olyan platformon, ahol a felhasználók könnyen átláthatják és összehasonlíthatják az edzőket, kereshetnek az edzési lehetőségek és szolgáltatások között.

Budapest Urban Games Forrás: Origo

Aeriu (Magyarország)

Az Aeriu olyan innovatív megoldást nyújt a leltározásra, melyben drónok segítségével magasan lévő polcokat, raklapokat érhetünk el, és könnyedén leolvashatjuk ezek vonalkódját.

Aeriu Forrás: Origo

VRREHAB (Magyarország)

A VRrehab egy forradalmian új módszer, mely a legújabb virtuális valóság technológiát ötvözi a klasszikus gyógytorna elemeivel. Képzett gyógytornászok által vezetett rehabilitáció során stimulálják vizuális ingerek az idegrendszert, ezzel segítve a mozgás visszaépítését, az állóképesség növelését, az erő fokozását. A VRrehab-nek az a célja, hogy az eddig megszokott fizioterápiás lehetőségeket magasan megugorva a fizikai (neuromusclaris) fejlesztés sokkal minőségibb, emeltebb szintű ellátását biztosíthassa.

Ács Zoltán, szakmai igazgató, Design Terminál Forrás: Origo

PLENUUM (Magyarország)

A Plenuum egy könnyű eszköz a folyamatos munkavállalói visszajelzésekhez. A visszajelzésekből az algoritmus segít a HR-eseknek a munkatársak profilozásában, és a csapatdinamika tudatos javításában.