Linux a Red Storm szuperszámítógépen

Linuxot telepítenek az amerikai energiaügyi hivatal épülő szuperszámítógépére. A gépet nukleáris felhalmozások monitorozásához és más feladatokhoz használják majd.

A SuSE Linux jelentette be, hogy a Cray Inc. SuSE Linux alapú megoldást választott az amerikai energiaügyi hivatal új Red Storm nevű, masszív párhuzamos folyamatokat futtató (MPP) szuperszámítógép kulcsfontosságú feladataihoz. A Red Storm szuperszámítógép, mely Kaliforniában a Sandia National Laboratories-nél kerül elhelyezésre, Amerika leggyorsabb szuperszámítógépe lesz. 

A szuperszámítógépet az amerikai nukleáris felhalmozások monitorozásához és más feladatokhoz használják majd, a "vörös vihar" beüzemelését 2004 végére tervezik. A SuSE és a Cray közös megegyezése fejlesztési támogatást is tartalmaz a SuSE részéről. - A SuSE Linux Enterprise Server for AMD64 terméket azért választottuk, mert egy erőteljes architektúrával kombinálja a Linux technológiát a csúcsteljesítményű számítástechnikához - közölte Wayne Kugel, a Red Storm kezdeményezés vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK