Két nap programozás kétmillióért

2005.04.01. 11:28

Kétnapos programozói versenyt hirdettek az IBM Magyarország és partnerei. A versenyen bármely felsőoktatási intézmény diákjai részt vehetnek, ha ki tudnak állítani egy háromfős csapatot.

Az egyetemi és főiskolai hallgatók immár harmadik alkalommal mérhetik össze szakmai ismereteiket az IBM nevével fémjelzett programozói bajnokságon. A korábbi években helyszínt felkínáló Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Főiskolai Kar (2003) és a Veszprémi Egyetem Nagykanizsai Képzési Helye (2004) után, ez alkalommal Budapestre esett a szervezők választása.  A bajnokság befogadására az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara készítette elő termeit.

A diákok háromfős csapatokban jelentkezhetnek, de a versenyző csapatok összeállítására és nevezésre a tanároknak is adatik lehetőség: a felhívás értelmében a szervezők elsősorban az oktatóktól várják a legjobb diákjaik közül kiválasztott programozókat. Ezekben a napokban, hasonlóképpen a versenyzők regisztrálásához, külső, támogató szakértők jelentkezései is lajstromba kerülnek. Ők azok, akik online "ügyeletet" vállalnak, és akikhez a bajnokság 48 órája alatt a versenyzők tanácsért, útmutatásért fordulhatnak, ráadásul ez az egyetlen segítség, amit a versenyzők a verseny ideje alatt kaphatnak - telefonálni, levelezni vagy bármi más úton, másvalaki révén a feladat megoldásához közelebb kerülni tiltott és technikailag korlátozott. A szabályoknak megfelelően valamennyi kérdést és az azokra adott szakértői válaszokat minden versenyző egyszerre láthatja. További segítség, hogy az előre meghatározott honlapok, például a teljes ibm.com tartomány böngészhető a bajnokság ideje alatt is, valamint hogy a versenyzők felhasználhatják a korábban elkészített saját szoftverkomponenseiket is.

A 48 órás programozási bajnokság összdíjazása meghaladja a kétmillió forintot. Nevezés és részletes felhívás, valamint kiegészítő műszaki dokumentáció és letöltések a programozói bajnokság hivatalos oldalán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK