Borsos áron debütált a Sony zsebkonzolja

2005.09.01. 11:18

Magyarországon mától kapható a Sony Playstation legkisebb változata, a PSP. A zsebben hordozható videojáték zene- és filmlejátszásra is képes, s a hazai boltokban 72 ezer forintért lehet megvásárolni.

A gyártó Európa minden országában Value Pack kiszerelésben kezdi meg a Playstation Portable forgalmazását. A csomag ára az EU közös  fizetőeszközét használó országokban 249 euró, Magyarországon 71 990 forint, és az alapkonzolon kívül néhány kiegészítőt tartalmaz - derül ki a Sony közleményéből. A géphez így jár egy védőtok, egy 32 megabájtos Memory Stick Duo memóriakártya, egy akkumulátor, egy távvezérlős fülhallgató, egy hálózati adapter és egy csuklópánt.

Ingyenjáték nincs a csomagban

A Value Pack tartalmaz egy több játékdemót, videót és zenét is tartalmazó UMD lemezt, de teljes játék nem jár a készülékhez. Az első vásárlók viszont ingyen letölthetik a Pókember 2 PSP-n lejátszható UMD Video változatát, ha regisztrálják magukat a játékkonzol hivatalos weboldalán. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az oldalnak még nincs magyar nyelvű változata.

A PlayStation Portable európai bemutatkozását harminc, kifejezetten a zsebkonzolra kifejlesztett játék megjelenése kíséri, közöttük olyan címekkel, mint a Ridge Racer autóverseny, a World Tour Soccer és az Everybody's Golf sport-, valamint az Ape Academy és a MediEvil: Resurrection című akciójátékok.

Az igazi játékdömping karácsonyra várható, mivel a cég bejelentése szerint az ünnepi szezonra 60 játék és körülbelül 100 film lesz forgalomban a készülékhez. A konzolra több tucat játékgyártó ígért fejlesztéseket, és a legnagyobb filmstúdiók, így a Sony mellett 20th Century Fox, a Universal és a Buena Vista is jelentet majd meg sikerfilmeket a UMD-formátumban.

Forrás: [origo]
Kép a Ridge Racer című játékból

Drót nélküli kapcsolat

A Sony PSP a hordozható játékkonzolok közül a legnagyobb, 11 centiméteres, 16:9 arányú nagy felbontású kijelzővel rendelkezik. Beépített WLAN-csatlakozója segítségével Wi-Fi hotspotokon keresztül csatlakozni tud az internetre, így online játékokat is lehet vele játszani. A konzolokkal folytatott egymás elleni küzdelemhez drót nélküli hálózat sem kell, mivel az úgynevezett ad hoc módban 16, egymáshoz elég közel lévő PSP is összekapcsolódhat.

A PSP szoftvereit az interneten keresztül lehet frissíteni, de az Európában boltokba kerülő modell mindenből a legújabb verziót tartalmazza. A játékgépen így már eleve telepítve van például a PSP-re írt internetböngésző is. A hordozható játékgép eddig csak Japánban és az Egyesült Államokban volt kapható, ahol ötmillió darabot értékesítettek belőle, az európai premierre a gyártó 1 millió darabos készlettel készül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK