Jövő karácsonyra jöhet a Windows Vista

2005.09.01. 13:43

A Microsofttól kiszivárgott információk szerint a szoftvercég már kitűzte az új operációs rendszer további teszverzióinak és végleges változatának megjelenési dátumát.

A Vista 2006 december 7-én kerül majd a boltokba, legalábbis a Windows IT Pro információi szerint. A szaklap a redmondi szoftvercégtől származó dokumentumokra hivatkozva állítja, hogy az új operációs rendszer megjelenés előtti utolsó teszváltozatai április 19-én és június 28-án lesznek elérhetők, majd ezt követően a végleges verzió augusztus 9-én kerülhet gyártásba, hogy az ünnepi szezonra a polcokra kerülhessen.

A Microsoft mindeddig nem közölt ennyire részletes információkat a Vista megjelentetéséről, csak annyit, hogy az új Windows valamikor 2006 második felében, vagy az év végén jelenik majd meg. A Silicon.com beszámolója szerint az előre kitűzött mentrend sem tartható biztosan, mivel a szoftvercég a tesztelőktől beérkezett visszajelzések alapján dönti el, hogy a termék készen áll-e a megjelentetésre.

A Longhorn kódnéven fejlesztett operációs rendszer nevét a Microsoft július 22-én jelentette be, első tesztváltozatát pedig egy héttel később tette elérhetővé a fejlesztőknek. Év végéig várhatóan még egy béta verzió megjelenik majd a Vistából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK