Sulinet: két év alatt 150 ezer új számítógép

2005.12.01. 14:57

A Sulinet Expressz Programnak köszönhetően 150 ezer új számítógép került a háztartásokba, 500 ezer számítógépet újítottak fel, 600 ezer család jutott számítástechnikai eszközhöz - közölte az oktatási tárca csütörtökön az MTI-vel.

Az adókedvezményt igénybe vevők 94 százaléka alkalmazott, 80 százalékuk évi jövedelme nem haladja meg a 3,5 millió forintot - áll az oktatási tárca MTI-nek megküldött közleményében. A 2003. július 1-én indult Sulinet Expressz Program célja az internet és a számítástechnikai eszközök elterjedésének elősegítése, az oktatás modernizálása irányított adócsökkentés formájában, amely az információs társadalom családi infrastruktúrájának megteremtését szolgálja.

A program nyújtotta adókedvezményt kezdetben az oktatás szereplői; a pedagógusok, a szülők és a diákok vehették igénybe. A program 2004. július 1-jén átalakult, azóta a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó minden magánszemély jogosult a programban részt venni, a vásárlóknak 50 százalék önrészt kell vállalniuk minden terméknél és évi négymillió forint jövedelem fölött az adókedvezmény nem vehető igénybe.

A 2005. november 8-tól bevezetett változások alapján kizárólag teljes konfigurációk és notebook-ok szerezhetőek be a program keretében - közölte a tárca.

KAPCSOLÓDÓ CIKK