Újabb térhatású monitor a Philipstől

2006.08.01. 11:09

Speciális szemüveg nélkül ad térhatású képet az új monitor, amelyet elsősorban hirdetőtáblának szánnak.

A holland Philips bemutatta legújabb, professzionális felhasználásra szánt térhatású kijelzőjét: a nagy méretű, 107 centiméteres (42 collos) kijelző speciális 3D-s szemüveg nélkül nyújt térhatású látványt. Az új modellek a képernyőn kívüli megjelenítést is lehetővé teszik, a tárgyakat virtuálisan a kijelző előtt láttatva.

A figyelemfelkeltő látványt nyújtó, WOW-sorozatba tartozó készülékeket a cég elsősorban nyilvános helyekre, így például bevásárlóközpontokba szánja. A térhatású képet egy speciális, rézsútosan elrendezett, lencse keresztmetszetű bordázat hozza létre, amely teljes fényerőt, teljes kontrasztot és tökéletes színhűséget biztosít a 3D-s képekhez is.

A készülék interaktív szoftverek - például játékok - megjelenítésére is képes, de hagyományos, két dimenziós monitorként is használható. Az újfajta technológia még nagyon drága, így nem valószínű, hogy egyhamar otthoni felhasználásra kerül: a most bemutatott nagy méretű WOW LCD-k darabja 15 ezer eurós, vagyis több mint 4 millió forintos áron kerül majd forgalomba.

KAPCSOLÓDÓ CIKK