Katonai laptopot mutatott be a Dell

2007.02.01. 13:09

A noteszgép ugyan nem golyóálló, de ezen kívül minden olyan megpróbáltatást kibír, ami terepen érheti.

A Dell először mutatott be Európában olyan notebookot, amelyet kimondottan szélsőséges körülményekre terveztek. A Latitude ATG (All Terrain Grade) D620 minden terepen használható, és megfelel az Egyesült Államok katonai igénybevételi előírásainak, de emellett az építőiparban dolgozók és a készenléti szervek - mint például a rendőrség, tűzoltóság - is kihasználhatják képességeit.

Az egyelőre ismeretlen árú notebook kiállja az olyan külső hatásokat, mint például a rázkódás, ütés, nedvesség, por, és nagy magasságban is használható. A gép rezgés- és ütésálló merevlemeze, folyadékálló billentyűzete, a fedett csatlakozók és a tartós festés mind a külső, zord körülmények ellen védenek. A kijelzőt és merevlemezt speciális rázkódáselnyelő keret védi, a billentyűzet cseppálló, a festés az átlagosnál jobban ellenáll a kopásnak, és a csatlakozók jelentős részét fedőlemez takarja.

A Latitude ATG-t egy 14,1 hüvelykes kijelzővel szerelték fel, ami szenzora segítségével mindig a külső fényviszonyoknak megfelelően állítja a fényerőt, ezen kívül üvegborítása és visszatükröződést gátló bevonata is van, így a képernyő erős napfényben is jól látható. A gép kijelzőjének fényereje eleve másfélszer nagyobb, mint az átlagos irodai gépeké.

KAPCSOLÓDÓ CIKK