Az Acer szerint a Windows Vista kiábrándító

Vágólapra másolva!
A tajvani számítógépgyártó cég vezetője szerint az új operációs rendszer az egész iparágnak csalódást okozott, mert nem fogynak miatta jobban a PC-k - és ez nem is fog változni.
Vágólapra másolva!

Az Acer elnöke, Gianfranco Lanci a német Financial Timesnak adott interjújában nyilatkozta: "Az egész iparág csalódott a Windows Vistában", amit azzal magyaráz, hogy az új operációs rendszer nem segíti a számítógép-eladásokat. A világ egyik legnagyobb gyártójának számító tajvani cég feje szerint a vásárlók még mindig az XP-vel kérik a PC-ket, nem pedig Vistával.

Lanci szerint ráadásul arra sincsen kilátás, hogy a helyzet az év további részében változzon, vagyis hogy javuljanak a mutatók. A cégvezető szerint az operációs rendszernek a stabilitással is vannak problémái, vagyis nem olyan kiforrott, mint amit vártak tőle. Mindeközben a Microsoft a Vista sikerét hangoztatja, mivel megjelenése után két hónappal már több mint 20 millió példányt adtak el belőle, vagyis jóval többet, mint annak idején az XP-ből.

Nem az Acer azonban az egyetlen gyártó, amely jelét adta annak, hogy elégedetlen az új operációs rendszerrel. Ügyfelei kérésére az amerikai Dell is visszavette kínálatába az előtelepített Windows XP-t.