Fél terabájtos winchester notebookba

Vágólapra másolva!
Az Travelstar 5K500 típusjelzésű 500 gigabájtos lemezen akár 500 órányi digitális videó, 178 mozifilm vagy 125 ezer zeneszám tárolható, de még a kisebb 400 gigabájtos verzióra is felfér nyolcvanöt DVD teljes tartalma. A lemezek először az Asus noteszgépeiben fognak megjelenni.
Vágólapra másolva!

A merevlemezek bemutatásával egy időben az Asus és a Hitachi partnerséget jelentett be. Így az Asus M50 és M70 noteszgépekben fog debütálni a jelenleg elérhető legnagyobb mobil merevlemez. Az M70-es laptopokban dupla winchesteres kiépítésben kerülnek a boltok polcaira, így a mélyebben a zsebükbe nyúló vásárlók gépei akár egy terabájtnyi merevlemezzel is érkezhetnek.

Az új, hatalmas merevlemezek a Hitachi által kifejlesztett Rotational Vibration Safeguard rezgésvédelmi rendszerrel kerülnek forgalomba, a 400 gigabájtos verzió ráadásként komoly ütések hatásaitól védő rázkódásvédelmi megoldással érkezik. Az adatok lopás ellen való biztosításáért az elektronikába épített Bulk Data Encryption hardveres titkosítás felel, amely bekapcsolás után minden winchesterre kerülő adatokat írás közben titkosítja. Az ilyen módon védett információkat úgy sem szerezhetik meg a tolvajok, ha az egységet egy másik számítógépbe szerelik át.

A Hitachi adatai szerint az új meghajtó fogyasztási adatai ugyanolyanok lesznek mint 300 gigabájtos elődjének. A Travelstar 5K500-ból készül blade szerverekbe, információs kioszkokba és egyéb, folyamatos igénybevételnek kitett berendezésekbe szánt változat is.