Nem fogytak a linuxos olcsó-PC-k Amerikában

Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai áruházlánc, a Wal-Mart leveszi a polcról az olcsó linuxos modelleket, mivel azok helyett inkább a drága windowsos gépeket keresik a vevők.
Vágólapra másolva!

"Ez tényleg nem az volt, amit a vevőink keresnek" - nyilatkozta az áruházlánc szóvivője az AP beszámolója szerint. A Wal-Mart még tavaly októberben kezdte el forgalmazni a tajvani Everex Green gPC nevű, 200 dolláros modelljét 600 egységében, hogy felmérje az igényeket.

A cég webáruházában már korábban is árultak ilyen modelleket, és ezzel nem is hagynak fel, mivel a tapasztalatok szerint az interneten jobban el lehet adni őket. A gépeket az üzletekből is elhordták ugyan, de Wal-Mart nem rendel újabb készleteket. Az Everex a filléres asztali PC mellett egy CloudBook nevű notebookot is kínál, 400 dolláros áron.

Bár a nyílt forráskódú, ingyenesen terjeszthető Linux-rendszerek igen elterjedtek a nagygépes hálózatokon és szervereken, az otthoni felhasználók körében nem lettek sikeresek: az USA-ban 1 százalék alatti a részesedésük, ami az Apple OS X mögött is jócskán elmarad.