TubeMaster, az ingyenes videovadász

Vágólapra másolva!
A TubeMaster több, mint egyszerű letöltőszoftver, amellyel a YouTube-on lévő klipeket lehet merevlemezre menteni: a programmal hétféle videomegosztó tartalmai közt kereshetünk egyetlen kattintással.
Vágólapra másolva!

A segédprogram francia fejlesztők munkája, de szerencsére angol nyelvű menüje is van. Alapvetően egy ingyenes szoftverről van szó, bár ahhoz, hogy néhány felnőtt tartalmakat is kínáló videomegosztóban is kereshessen benne a felhasználó, öt eurós díjat kérnek (kérdés, ez kinek éri meg).

Forrás: [origo]
Innen töltheti le a TubeMaster-t

A TubeMaster leghasznosabb funkcióját a Tube Search gombra kattintva lehet elérni: itt a különböző ismert, külföldi videomegosztó oldalak tartalmaiban lehet kutakodni. Ha valaki kimondottan egy speciális témában keresgél, annak rendkívül nagy segítséget nyújt a Global search névre hallgató opció, ezzel ugyanis egyszerre kereshetünk az összes támogatott oldalon, például a YouTube-on, a DailyMotion-ön, vagy mondjuk a Google Video-n. Mindössze egy hiba rontja le az összképet, mégpedig az, hogy a program nem túl jól kezelia magyar ékezeteket, ezért a találati lista tele van krikszkrakszokkal, szerencsére az eligazodást a videók baloldalt felbukkanó betekintő képe segíti.

Úgyszintén hasznos szolgáltatások érhetők el a Tube Download gombra klikkelve: itt közel kéttucat videomegosztón publikált mozgóképes tartalmat lehet egyszerűen, a klipek hiperlinkének beillesztésével lementeni a merevlemezre. A TubeMaster-nek az Options menüben egyébként azt is meg lehet adni, hogy minden megnyitott videót automatikusan mentsen le, illetve a célpont mappát, valamint a mentés formátumát (mpeg4, wmv, xvid) is ki lehet választani, de akár csak a hang is lementhető kép nélkül, ami például csengőhangok készítéséhez ideális. A origranbük egy mp3-rádiót is el lehet érni, ez azonban nem sok extrát kínál a megszokotthoz képest.

Ezen a linken egy sor hasonló szoftvert találhat, a videomegosztókról beszerzett videók további feldolgozásához, például vágásához vagy más formátumra konvertálásához korábbi cikkünkben gyűjtöttük össze a legpraktikusabb segédprogramokat. A videók átalakításához az Any Video Converter-t ajánljuk olvasóink figyelmébe.