Bill Gates szerint jövőre jön a Windows 7

Vágólapra másolva!
Bill Gates maga árulta el, hogy már jövőre megérkezik a Windows 7, amivel kapcsolatban ő is nagyon lelkes. Ez azonban valószínűleg csak egy tesztelésre szánt béta-változat lesz, mivel a Vista utódját legkorábban két év múlva hozzák ki.
Vágólapra másolva!

Akár már a jövő évben megérkezhet a Windows 7, a tiszteletet parancsoló múlttal rendelkező operációs rendszer legújabb változata. Bill Gates, a Microsoft elnöke egy Miamiban tartott konferencián elmondta, hogy az OS új verziója valamikor a jövő évre várható. A szoftveróriás alapító-tulajdonosa hozzátette, nagyon lelkes az új Windowst illetően, ugyanis sok téren mutat majd nagy dolgokat.

Ha a Windows 7 valóban megérkezne jövőre, az azt jelentené, hogy a redmondiak a korábban elképzelt ütemtervet felgyorsítanák, és idő előtt adnák ki az OS-t.

Mindennek ellentmond, hogy a CNET News.com-nak nyilatkozó egyik Microsoft-képviselő kijelentette, hogy a vállalat várhatóan körülbelül három évvel a Vista debütálása után dobja majd piacra az operációs rendszer utódját. Mivel a Vista 2007 januárjában jelent meg, ezért ismét a már régebben emlegetett 2010-es dátumhoz érkeztünk.

Ennek fényében feltételezhető, hogy Bill Gates egy béta állapotú tesztverzióra gondolt, amikor azt mondta, már jövőre megérkezik a Windows 7. Egy ilyen, fejlesztők számára kiadott korai tesztváltozat természetesen könnyen elképzelhető.

A Microsoft újfent megismételte, hogy felgyorsítják az új operációs rendszer fejlesztésének a folyamatát, főként tekintettel az anno a Vistával történtekre.

Hogy idő előtt elérhető lesz-e egy bétaváltozat, azt még egyelőre nem tudni. Ha már azonban a találgatásoknál tartunk, érdemes egy rövid kitérőt tenni a Windows XP-re, amelyet a redmondiak vagy 2010 június 30-ig, vagy a Windows 7 megjelenését követően még egy évig szállítanak majd az ULCPC-kre (ultraolcsó PC-k) [a témáról bővebben egy korábbi cikkünkben olvashatnak].

Ami azonban érdekes, hogy a fenti két dátum miatt az emberek abba a találgatásba kezdtek, hogy talán mégsem kell kivárni a három évet 2010-ig, és valóban megérkezhet jövőre a Windows 7. Elvégre ha 2010 lenne a megjelenési ideje - mint ahogyan azt a Microsoft szóvivője állította -, akkor az XP-vel kapcsolatos 2010 közepe és az új OS megjelenését követő egy év dátumok értelmetlenek, hiszen szinte teljesen egybeesnek.