Májusban debütál az Asus olcsó laptopja itthon

Vágólapra másolva!
A tajvani gyártó magyar képviseletének közlése szerint az Asus Eee PC első példányai májusban kerülnek a hazai boltok polcaira, magyar nyelvű Linux vagy Windows operációs rendszerrel, bár eleinte csak korlátozott számban.
Vágólapra másolva!

Az Asus olcsó minigépét tavaly novemberben teszteltük le, a gyártó azonban csak május elején kezdi árulni az Eee PC 701-es modellt - az újabbik, nagyobb képernyővel és háttértárral szerelt 900-as széria premierje csak valamikor később várható Európában, a bevezetés pontos időpontjáról még nincs információ.

A gyártó közleménye szerint masinát Windows XP és a saját fejlesztésű kezelőfelülettel ellátott, magyar nyelvű Linux operációs rendszerrel is meg lehet vásárolni majd. Előbbi esetben a 7 colos képernyővel szerelt Eee PC bruttó ajánlott ára 80 ezer forintnál indul majd, az utóbbi szoftverrel pedig egy kicsit olcsóbb lesz.

Az egy kilogrammnál könnyebb, kis teljesítményű, de könnyen hordozható noteszgépet 2 és 4 gigabájtos flashmemóriás háttértárral lehet majd megrendelni, kétéves helyi garanciával, rózsaszin, fehér, fekete, zöld és kék színben.

Forrás: [origo]
Itt olvashatja el tesztünket az Eee PC 701-esről