Megkezdődött a Windows Vista frissítése

Vágólapra másolva!
Hamarosan mindenki automatikusan megkapja a Vista javítócsomagját, akinek be vannak kapcsolva a gépén a frissítések. A magyar változatot május közepétől terjeszti a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Ma kezdődik meg a Windows Vista első javítócsomagja, a Service Pack 1 (SP1) automatikus terjesztése - közölte a Microsoft. Az elkövetkező hónapok során a szoftvercég a Windows Update-en keresztül automatikusan elküldi a Windows Vista SP1-et azon számítógépekre, amelyeken az automatikus frissítés bekapcsolt állapotban van (a funkció bekapcsolásáról itt talál útmutatót).

A Windows Vista SP1 letöltése után a WU üzenetet küld arról, hogy az "új frissítések rendelkezésre állnak", majd felkéri a felhasználót, hogy néhány kattintással engedélyezze az SP1 telepítését. Jóllehet az automatikus terjesztés elindult, a felhasználók számára nem válik azonnal láthatóvá, hiszen egy fokozatos folyamatról van szó: a felhasználói élmény zavartalansága érdekében a javítócsomag terjesztése ütemezetten történik - közölte a Microsoft. A magyar nyelvi verzió automatikus terjesztése (a második hullám részeként) május közepén indul.

A Windows Vista SP1 március 18-tól volt elérhető azon ügyfelek számára, akik manuálisan kívánták letölteni és telepíteni a csomagot a Microsoft Download Centeren vagy a Windows Update-en (WU) keresztül angol, francia, spanyol vagy japán nyelven. A múlt héten a csomag a további 36 támogatott nyelv mindegyikén is megjelent, így a hazai felhasználók is nekiállhattak maguk letölteni és telepíteni, és aki nem szeretné megvárni az automatikus frissítést, ezt továbbra is megteheti.