Letölthető a magyar Windows XP SP3

Vágólapra másolva!
A Microsoft többszöri halasztás után ma elérhetővé tette a Windows XP harmadik javítócsomagját. Az SP3 főleg foltozza a rendszert, több új szoftvert kihagytak belőle, a viszont akár gyorsíthat is a számítógépen - bár csak frissen telepített PC-n. Kedd estétől a netre kapcsolódó Vista-rendszerekre is automatikusan eltöltődik a legújabb Windowshoz kiadott javításgyűjtemény.
Vágólapra másolva!

Miután különböző inkompatibilitási problémák miatt a múlt héten elmaradt a Windows XP harmadik javítócsomagjának premierje, a Microsoft minden előzetes bejelentés nélkül kedden váratlanul elérhetővé tette a Service Pack 3-at (SP3) online frissítőszolgáltatásán, immár magyar nyelvű változatban is.

Ne várjon csodát

Amennyiben a Windows Update szolgáltatás be van kapcsolva, automatikusan letöltődik a PC-re a 67 megabájtos telepítője, melyet a WindowsUpdate.com webhelyet felkeresve manuálisan is be lehet szerezni. A Microsoft egy nagyobb, 300 megabájtos, fejlesztőknek és rendszergazdáknak szánt SP3-csomagot is közzé tett letöltőközpontjában, bár ennek közvetlen linkje már korábban kiszivárgott.

Forrás: [origo]
Letölthető az XP harmadik javítócsomagja, innen

A szervizcsomag letöltése gyors, telepítésénél érdemes figyelni arra, hogy indítása előtt célszerű ideiglenesen lekapcsolni a védelmi szoftvereket, próbánk során egy tűzfal-vírusirtó páros blokkolta az installációt. A legújabb javítócsomag durván húsz perc alatt települ fel a rendszerbe, ennek lezárultát követően a gépet újra kell indítani. Érdemes figyelni arra is, hogy csak az SP1-et vagy SP2-t már tartalmazó Windows XP-re lehet telepíteni.

A főleg biztonsági frissítéseket tartalmazó szoftvercsomag által biztosított új funkciók a Microsoft leírása szerint sem befolyásolják látványosan a hétköznapi felhasználói élményt, inkább a biztonsági képességeket javítják. Meglepő módon az SP3-csomag nem tartalmazza az új, 7-es Internet Explorert, ugyanakkor van praktikus haszna is: a közeljövőben megjelenő PC-k már alapból tartalmazni a benne foglalt javításokat, így első indulásukkor jóval kevesebb biztonsági frissítést kell letölteni majd rájuk.

Beköszön a Vista javítása is

Aki mostanában vásárolt laptopot vagy asztali PC-t, jó eséllyel előre telepített Windows Vistát kapott a masinához. Az XP utódjának tekintett operációs rendszerhez már korábban megjelent az első javításgyűjtemény, ezt azonban eddig csak manuális letöltéssel lehetett telepíteni, kedd óta azonban már a magyar nyelvű Vistákra is automatikusan települ az SP1.

Bár gyökeres újításokat Vista Service Packje sem hoz a rendszerben, érdemes telepíteni, mivel például a fájlok másolását vagy a hálózati műveletek működését gyorsabbá tették benne. Ezen kívül az operációs rendszerbe ágyazott, a merevlemezen és az interneten egyaránt kutakodni képes keresőjét is csereszabatossá tették benne, így aki esetleg például a Google Desktop szoftvert favorizálja, az SP1 telepítése után arra is lecserélheti a Vista asztali keresőjét. Beszerezni ugyancsak a Windows Update webhelyen lehet.