Itt a magyar nyelvű Mac OS X

Vágólapra másolva!
Elkészült az Apple legújabb operációs rendszerének magyar verziója, amely a legtöbb alkalmazást magyarította, de a súgót még nem. Hamarosan jönnek a többi nagy alkalmazáscsomag fordításai is.
Vágólapra másolva!

Már magyar nyelven is elérhető a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.5-ös Leopard változata - jelentette be az Apple hazai képviselete. A lokalizált verzió a Leopard eredeti telepítő lemezén található szinte valamennyi alkalmazás, és segédprogram magyar nyelvű felhasználói felületét tartalmazza. A kiegészítő csomagként elérhető magyar verzió ingyenesen letölthető az Apple magyarországi képviseletének honlapjáról, valamint térítésmentesen elérhető valamennyi hivatalos hazai viszonteladónál.

A kiegészítő csomag az operációs rendszer közel 90 százalékának - többek között a Mail, Time Machine, Spaces, iChat és Safari alkalmazásoknak - tartalmazza a lefordított változatait. A mostani verzió - a lokalizált 10.4.9 Tiger-hez képest - számos új szoftver magyar kezelőfelületével bővült ki. A lefordított programokban mindössze a Segítő menüpont érhető el továbbra is angol nyelven.

A magyar nyelvű operációs rendszerrel az Apple teljesítette továbbá az oktatási tendereken való részvétel egyik alapkövetelményét is - mondta Majoros Miklós, az Apple magyarországi képviseletének megbízott ügyvezető igazgatója. Az Apple a lokalizált szoftverek körét a jövőben tovább szeretné bővíteni, így a hazai Mac felhasználók még az idei évben számíthatnak az iLife 08 digitális életstílus-szoftver, illetve az iWork 08 integrált irodai szoftvercsomag magyar változatainak megjelenésére is - tette hozzá a cég vezetője.

A Leopard magyar nyelvű Mac OS X 10.5.2 verziója az eredeti Mac OS X operációs rendszer 10.5.0 - 10.5.2 változataira telepíthető, és a http://www2.apple.hu/support/ linkről tölthető le. A hamarosan megjelenő magyar nyelvű 10.5.3 verzió ugyanitt érhető majd el.