A hét letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
A nyári uborkaszezon már közeleg, de június első szombatjára még szolgálhatunk egy remek hentelős japán akciójáték, a Devil May Cry 4 demójával. Találtunk még olyan ingyenprogramot, ami a driverek karbantartásában segít, egy másik a Vista mini-képernyőképeit hozza el az XP-k Tálcájára, a sort pedig egy remek teljes verziós panorámakép-készítő alkalmazás zárja.
Vágólapra másolva!

DEVIL MAY CRY 4

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

A PlayStation 2-tulajok zöme számára bizonyára nem cseng ismeretlenül ennek a játéknak a neve, hiszen a Sony játékgépére még 2001-ben jelent meg az első Devil May Cry. A javarészt különböző szörnyek legkülönbözőbb fegyverekkel vagy módszerekkel való meggyilkolásából álló program nagy sikernek örvend, milliókat adtak el, a videojátékból később egy elég jó anime-rajzfilmsorozat is készült. A negyedik rész már a PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re érkezett meg, s a támogatott masinák listájából természetesen arra is következtetni lehet, hogy a régi sulinetes PC-n bizony nem fog túl gördülékenyen futni. Sajnos a letölthető demóverzió csupán tíz perc játékot engedélyez, így legfeljebb arra alkalmas, hogy felkeltse az érdeklődést, vagy épp megutáltassa a programot az érdeklődővel - a kiadó Capcom bizonyára az előbbit szeretné elérni.

DRIVERMAX 4.0

Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

Egy nem túl ismert, de annál hasznosabb szoftver a DriverMax, amelynek próbaverzióját ingyenesen lehet regisztrálni a készítőknél, így teljes funkcionalitással használni lehet. Funkcióját tekintve leginkább a Secunia PSI nevű, korábban bemutatott, ingyenes segédprogramhoz hasonlít, amely képes levadászni egy klikkeléssel a PC-re feltelepített alkalmazások döntő többségének legfrissebb verzióit.

Nos, a DriverMax nem szoftverek, hanem a PC részegységeinek működését vezérlő illesztőprogramok karbantartásában segítenek. Segítségével akár egy már feltelepített eszköz drivereit is le lehet menteni, ami például olyan vészhelyzetben jöhet jól, amikor újra kell telepíteni egy teljes rendszert, de nincsenek meg hozzá a lemezek, és a neten sem találni már egy régi hardver terméktámogatási oldalát. Extra lehetőségként a program képes listázni a PC-n lévő drivereket, és regisztrációt követően azt is megkeresi, ha egy adott illesztőprogramból már van frissebb verzió - sajnos ez utóbbial felkutatását sokszor nem tudja megoldani, a keresés nehézkes feladata a felhasználóra marad. Hasznos lehet még az Identify unknown hardware funkció is, mely a nem működő hardverelemek beindításában nyújthat segítséget.

Emellett az alkalmazás bő információt képes nyújtani a számítógép alkatrészeiről, ez akkor lehet hasznos többek közt, ha bővíteni, javítani kell a masinát, mivel a listát könnyen át lehet küldeni az ebben segédkező szakinak.

VISUAL TASKTIPS

Forrás: [origo]
A szoftver teljes verziójának letöltése

A Launchy után egy újabb teljesen ingyenes szoftver, amellyel a Windows Vista egyik funkcióját XP alatt is meg lehet valósítani. Mint ismeretes, a legújabb Windowsban ha a megnyitott programok Tálcán lévő gombjai fölé kerül az egérkurzor, egy másodperc után megjelenik az adott alkalmazás ablaka kicsiben. A kikapcsolható funkció a megnyitott szoftverek közti eligazodást hivatott szolgálni, a Visual TaskTipsszel viszont pofonegyszerűen aktiválni lehet akár XP alatt is.

WPANORAMA

Forrás: [origo]
A szoftver teljes verziójának letöltése

Egy francia úriember, Pierre-Alain Bovard műve ez a remek, ingyenesen letölthető panorámakép-szerkesztő program. A WPanorama segítségével a saját készítésű, 180, vagy akár 360 fokos lefedettségű felvételekből akár képernyővédőt vagy videofájlt is lehet generálni, ráadásként pedig panorámanézegető modulja is van, amellyel egyebek mellett a készítő honlapján publikált látványos felvételeket lehet megtekinteni nagy felbontásban, teljes képernyőn. A szoftver új verziójában akár a felvétel készültének koordinátáit is be lehet táplálni, amelyet a Google Mapsen keresztül jelenít meg az alkalmazás.