Még látványosabb lesz a Crysis folytatása

Vágólapra másolva!
Még idén megjelenik a gépizzasztó Crysis első folytatása a Warhead. A fejlesztő cég elnöke jobb történetet és látványosabb effekteket ígér.
Vágólapra másolva!


A Crytek budapesti stúdiójában készül a legendásan nagyigényű Crysis második része. A részletesen kidolgozott modelleket és aprólékos pusztítást lehetővé tevő CryEngine 2 technológiát használó program a cég ígéretei ellenére csupán PC-re jelenik meg.

A folytatásban a beszédes Psycho becenevű Skyes őrmester nanoruhájába bújva küzdhetik végig a játékosok a Crysis történetével párhuzamosan játszódó sztorit. A készítők új harcjárműveket, nagyobb és erősebb fegyvereket ígérnek a pusztítást kedvelő játékosoknak. Yerli szerint a nagyobb arzenál mellett fejlődik a történetmesélés és a vizuális effektek is sokkal látványosabbak lesznek az új részben. Az ígéretek szerint a Warhed az egyjátékos üzemmód erősebb története mellett új többjátékos módokat is kínál majd.

Cevat Yerli, a Crytek vezetője több alkalommal nyilatkozta az elmúlt évben, hogy a továbbiakban nem tervezik csupán PC-re kiadni játékaikat. Az idei budapesti Game Developers Forumon alkalmunk nyílt megkérdezni a játékstúdió vezetőjét a PC platform jövőjéről. Yerli azt nyilatkozta, hogy meg szeretnék őrizni a PC-t játékplatformnak, ám nem hisz a dobozos játékok jövőjében, a fizetős letöltésekben látja a megoldást.

A játékvilág történéseivel foglalkozó Rock, Paper, Shotgun blog azt is a fejére olvassa a stúdió vezetőjének, hogy áprilisban még a PC platformot fizetési hajlandósággal nem rendelkező kalózok földjeként írta le, mostani mondataiban azonban már a szoftver remek fogadtatásáról beszél csupán.