Szuper nyomtatóprogram laptopokhoz

Vágólapra másolva!
Még a konkurens gyártók nyomtatóit is támogató illesztőprogramot adott ki a Xerox. Az univerzális driver segítségével egy idegen helyen lévő printeren is egyszerűen nyomtathatnak a laptoptulajdonosok a körülményes telepítés vesződsége nélkül. 
Vágólapra másolva!

Bár a támogatott nyomtatótípusok listáját nem közli (csupán azt, hogy a PostScript-szabványt támogató eszközökkel kompatibilis), a Xerox egy rendkívül hasznos segédprogramot tett ingyenesen elérhetővé honlapján.

A Mobile Express Driver, vagy röviden X-MED nevű szoftver mindössze tíz megabájtos, telepítése után pedig virtuális nyomtatóként érhető el a Windowsban. Az alkalmazás egy beépített keresőmodullal is rendelkezik, amely a helyi hálózaton lévő nyomtatókat képes automatikusan megkeresni, és beállítani magát az ezeken való nyomatáshoz. Az egyelőre csak angol nyelven elérhető szoftver emellett arra is lehetőséget kínál, hogy a felhasználó elmentse a már használ nyomtatók paramétereit, így az adott hálózaton mindig azokat használja majd a rendszer alapértelmezett printerként.

A "kedvenc" printerek listáját akár alkalmazásonként lehet konfigurálni, így például a Photoshopnak megadható, hogy például egy színes, a szövegszerkesztőnek pedig egy monokróm nyomtatót kell használnia.