A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
A olimpia közeledtével magas-, és távolugrást, gerelyhajítást biztosító atlétika-szimulátort ajánlunk kipróbálásra a hétvégére. A játék mellett érdemes az új Google Earthszel megnézni a kibővített Magyarország-térképet, frissíteni a remek Irfanview képnézőt az okosított új verzióra, de kínálunk még halott linkeket levadászó segédet és a Windows Tálcát átrendezni képes programot is ajánlónkban.
Vágólapra másolva!

SUMMER ATHLETICS

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése

Már nem sokat kell aludni az olimpia megnyitójáig, az Eidos sportjátékának demójával azonban már előre rá lehet hangolódni a sportversenyekre. A szinte minden fontosabb játékgépre és PC-re is megjelent Summer Athletics-ben 26 féle különböző sportágban lehet próbálkozni a dobogó meghódításával. Ezek közül a letölthető demó hármat tartalmaz: gerelyhajítást, távolugrást és rúdugrást. A játék grafikája elég penge, nagyon részletesen kidolgozott, és a hangosbeszélő, valamint a közönség zaja is remekül adja a hangulatot. Maga a játékmenet leginkább a régi C64-es sportjátékokat idézi, a billentyűzet gombjait kell géppuska tempóban nyomogatni a megfelelő sebesség, lendület eléréséhez, az elrugaszkodás, dobás pedig a Space-szel történik.

IRFANVIEW 4.20

Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

Új verzió érhető el az egyik legnépszerűbb ingyenes képnézegető szoftverből, amely alapvető fotószerkesztési feladatok ellátására is képes. Ingyenessége mellett az alkalmazás mellett szól, hogy számtalan formátumot támogat, elég gyorsan működik, funkciói pedig ugyancsak szabadon hozzáférhető pluginekkel bővíthetők. Telepítésekor megkérdezi, hogy installálja-e a gépre a Google Internet Explorerhez készült eszköztárát, illetve a Desktop keresőszoftvert, ha nincs szüksége ezekre, vegye ki a pipát előlük. A 4.20-as verzióban egyebek mellett megújult zoom, kötegelt feldolgozási funkciók, és praktikusabb teljes képernyős mód várja a felhasználókat.

GOOGLE EARTH

Forrás: [origo]
A szoftver letöltése

Új kiadást tett elérhetővé a Google népszerű virtuális földgömbjéből: mint arról hírt adtunk, az Earth (illetve a webről elérhető Maps) műholdkép-adatbázisa nemrég frissült, ami a hazai felhasználók számára ezúttal jó hírt jelent. Az új képeknek köszönhetően már minden egyes thazai elepülés kivehető a Google virtuális világatlaszában, de azok felbontása nem mindenhol ugyanolyan. A nagyobb vidéki városok közül például Pécs vagy Szeged jobb minőségben került fel az atlaszba, mint Miskolc, Debrecent pedig kettévágja egy fénykép-illesztés: a város egy részéről téli felvétel látható.

AM-DEADLINK

Forrás: [origo]

A szoftver letöltése

Ezzel az ingyenes segédprogrammal a böngésző könyvjelzőit lehet kitakaríttatni - már ha valaki még használ ilyet, nem online tárolja kedvenc oldalait. Az AM-Deadlink mindenesetre automatikusan leellenőrzi, hogy az adott cím működik-e még, a halott linkeket pedig listába gyűjti, így azokat egyszerűen ki lehet törölni. Az alkalmazás alapesetben az Internet Explorer bookmarkjait vizsgálva, de manuális konfigurálással egyéb böngésző, így például Firefox vagy Opera kitakarítására is használható. A linkek ellenőrzésének indítása a zöld négyzetben lévő pipára kattintva történik, extra lehetőségként biztonsági másolatot is lehet készíteni a könyvjelzőkről egy-egy zip fájlba.

TASKBAR SHUFFLE

Forrás: [origo]

A szoftver letöltése

Ezzel az ingyenes segédprogrammal a Windows Tálcán (Taskbar) lévő ikonok helyzetét lehet szabadon variálni. Kezelése pofonegyszerű, a telepítést követően az ikonokat az egérkurzorral lehet új helyükre húzni, emellett lehetőség van a hasonló szoftvereket külön csoportokba rendezni.