Olcsó minilaptopot hoz ki a Lenovo is

Vágólapra másolva!
Az Asus, az MSI és a HP minigépéhez hasonló netbookot, vagyis alacsony árú minilaptopot dob piacra októberben a Lenovo is. Az IdeaPad S10-est kezdő felhasználóknak szánja a kínai gyártó.
Vágólapra másolva!

A Lenovo IdeaPad S10-est a már piacon lévő netbookokkal ellentétben csak Windows XP-vel lehet majd rendelni. A könnyen hordozható, nagyjából 1 kilogramm tömegű masinát 10,2 colos, szélesvásznú képernyővel szerelik fel, mely 1024x600 pixeles képfelbontást biztosít, háttérvilágítása energiatakarékos LED-eket használ.

Forrás: [origo]

A Lenovo netbookjában a többi hasonló típushoz hasonlóan 1,6 gigahertzes Intel Atom processzor lesz megtalálható. Az USA-ban 400 dolláros nettó áron debütáló változata fél gigabájt memóriát és 80 gigabájtos merevlemezt tartalmaz majd, 450-ért duplaakkora kapacitású jár mindkét komponensből. A fekete, piros és fehér színekben megjelenő minilaptopot 1,3 megapixeles webkamerával, Bluetoothszal, wifivel, Ethernet-csatlakozóval is felszerelik, emellett memóriakártya-olvasó, hangszórók és ExpressCard bővítőhely is kerül rá. Ez utóbbiban például mobilinternetes modemet lehet elhelyezni.

Forrás: [origo]

A gyártó közlése szerint a kis gép billentyűzetének gombjainak nagysága durván 85 százaléka a rendes tasztatúráénak. Kétféle, 3, illetve 6 cellás akkumulátorral lehet majd megvenni, előbbiről nagyjából 3 órás, utóbbival 6 órás üzemidőt biztosít majd az IdeaPad.