Lenovo W700: csatahajó feketében

Vágólapra másolva!
Asztali gépeket lepipáló mobil munkaállomást dob piacra a Lenovo. A W700-as beépített digitális rajztáblát, majdnem egy terabájt merevlemezt, négy processzormagot és számos extrát kínál a sok erőforrást igénylő felhasználónak.
Vágólapra másolva!

A W700 minden idők legnagyobb Thinkpadjének számít 17 hüvelykes kijelzőjével. Egyben ez a kínai informatika óriás első próbálkozása az asztali számítógépeket minden tekintetben kiváltani képes laptop tervezésére. A cég a professzionális grafikus munkákat végzőknek szánja a gépet, erről árulkodik a pontos színbeállítást lehetővé tevő Pantone kalibrátor és a tapipad mellé beépített digitális rajztábla.

Az W700 kétfajta kijelzővel rendelhető, a kisebbik a szokásosnak számító 1440*900 pixeles felbontásra képes, nagyobbik viszont a Full HD-t is gond nélkül megjelenítő 1920*1200-as felbontáson üzemel. A laptopra beruházóknak attól sem kell félniük, hogy a tárhelyből kifutnak. Az W700-ba két, összefűzhető SATA merevlemez helyezhető, így 640 gigabájtnyi helyet kap a vásárló. A gép rendelhető BlueRay vagy DVD-íróval, ám az igazán helyigényes munkát végző felhasználók ezt is lecserélhetik egy harmadik merevlemezre.

A notebook monstrumába maximum nyolc gigabájt memóriát lehet belezsúfolni, processzorból a négymagos, három gigahertzes Intel Extreme a rendelhető legkomolyabb darab. Videókártyából a NVIDIA Quadro FX-2700 és 3700 között választhatnak a vásárlók. A gépen több monitorcsatlakozó található a Display Porttól a hagyományos VGA csatolóig, egyedül a HDMI-ben reménykedőknek kell csalódni. A W700-on öt USB kapu várja a külső eszközöket, már ha maradt még olyasmi, amit nem építettek bele a gépbe.

Forrás: [origo]
Lenovo W700 és kistestvére a W500

Az új ThinkPad induló ára 2949 dollár, azaz 470 ezer forint, ám ezért csak kétmagos processzor, 160 gigabájt merevlemez és 2 gigabájt memória jár. A csúcskategóriáért 900 ezer forintnak megfelelő dollárt kell kifizetni, igaz ezért színkalibrátorral, digitális rajztáblával és 640 gigabájtnyi merevlemezzel megpakolt valódi csatahajót kap a vásárló.